Νίκος Δένδιας: Τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του από οκτώ χώρες

0
32

Τη διαχείριση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος κορωνοϊού συζήτησε με ομολόγους του σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, ο Έλληνας υπουργός, Νίκος Δένδιας. «Μετείχα, σήμερα, σε τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών για θέματα που αφορούν στην πανδημία του Covid-19″ είπε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας αυτής.

«Ανταλλάξαμε απόψεις ως προς τη διαχείριση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος λοιμώξεων και συμφωνήσαμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στενά προκειμένου να αντιδράσουμε κατάλληλα εφόσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν» ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χειρίζεται τη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού, ενώ απέσπασε σειρά θετικών σχολίων για τον τρόπο αντιμετώπισης. «Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που αντέδρασαν γρήγορα και αποφασιστικά στο ξέσπασμα της πανδημίας, προστατεύοντας  αποτελεσματικά τους πολίτες της, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και πάλι σήμερα, καθώς η χώρα μας απέσπασε σειρά θετικών σχολίων για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία. Στην τηλεδιάσκεψη είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας χειρίζεται την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού, με στόχο την προστασία τόσο των επισκεπτών μας, όσο και των εργαζόμενων στον νευραλγικό αυτόν κλάδο της εθνικής μας οικονομίας» υπογράμμισε ο ίδιος. 

Σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, και είχε ως στόχο την εξέταση του τρόπου αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών ως προς τη συνεργασία μεταξύ υπουργείων Εξωτερικών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Δανία, η Τσεχία, η Νορβηγία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Κόστα Ρίκα και το Ισραήλ.

Αναφορικά με τον τρόπο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Δένδιας στάθηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό που στόχο είχε, όπως τόνισε, «την προστασία τόσο των επισκεπτών μας όσο και των εργαζόμενων στον νευραλγικό αυτόν κλάδο της εθνικής μας οικονομίας». Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα του επαναπατρισμού ναυτικών που έχουν αποκλειστεί εξαιτίας της πανδημίας καθώς και το ζήτημα της διαχείρισης τυχόν νέων μεταναστευτικών ροών.

Τέλος, οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις ως προς τη διαχείριση ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος λοιμώξεων και συμφώνησαν να παρακολουθούν την κατάσταση στενά προκειμένου να αντιδράσουν κατάλληλα εφ’ όσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr