Νίκος Παναγιωτόπουλος: Στην Κύπρο για τους εορτασμούς της 60ης επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας

0
32

Στην Κύπρο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί, στο πλαίσιο των εορτασμών της 60ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Στην καθιερωμένη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στη Λευκωσία θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.

Παρόντες θα είναι επίσης ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας, στρατηγός Enzo Vecciarelli και εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας ο διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard. Πριν από την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα γίνει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης πλαισιωμένος από τον υπουργό ‘Αμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης πρέσβεις και Aκόλουθοι ‘Αμυνας ξένων χωρών. Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων.

» Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 60η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ένα οικονομικό κονδύλι για τους εργαζόμενους στις ένοπλες δυνάμεις. «Κατόπιν πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και σύμφωνα με την εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας, εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15 εκ. ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε σε ανάρτησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr