Νίκος Παπαθανάσης: Στηρίζουμε στοχευμένα τις ευάλωτες ομάδες

0
69

Νίκος Παπαθανάσης: Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δρομολόγησε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων δήλωσε

«Ο κόσμος έχει άγχος και δικαιολογημένα έχει άγχος», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης σχολιάζοντας σήμερα τα μέτρα για την ενέργεια, τις εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις.

Όπως προσέθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δρομολόγησε μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως έκανε με 43 δις ευρώ την περίοδο του κορωνοϊού και τώρα με την ενεργειακή κρίση, ενισχύει τους πολίτες με 4 δις ευρώ.

«Υπάρχει ο ασύμμετρος παράγοντας του πότε θα τελειώσει αυτή η υπόθεση. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, γιατί ξέρουμε ότι οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη», είπε ο κ. Παπαθανάσης, αποδεχόμενος πως «ασφαλώς και δεν αρκούν τα μέτρα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει όλη την ακρίβεια. Γι’  αυτό και στηρίζουμε στοχευμένα τις ευάλωτες ομάδες».

Για το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ στα βασικά αγαθά

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, είπε ότι «μια οριζόντια μείωση ΦΠΑ δεν σημαίνει ότι θα στηριχθούν αυτοί πραγματικά που έχουν ανάγκη. Με τα στοχευμένα μέτρα, στηρίζουμε τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, τος χαμηλοσυνταξιούχους και όσους πραγματικά έχουν ανάγκη», συμπληρώνοντας πως «όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και αξιολογούνται, όμως αυτό που στοχεύουμε είναι η στήριξη των συμπολιτών που έχουν ανάγκη» και ότι «μια μείωση του ΦΠΑ, ίσως δεν φτάσει στον τελικό καταναλωτή».

«Καθημερινά γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα για αισχροκέρδεια. Θα είμαστε αμείλικτοι στο κομμάτι της αισχροκέρδειας. Αυτοί που θα σκεφτούν να αισχροκερδήσουν, να ξέρουν ότι θα είμαστε παντού, με ελέγχους σε όλη την επικράτεια», σημείωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr