Νίκος Παπαθανάσης τουρισμός: Στόχος να φθάσουμε το 80% την πληρότητα στην εστίαση

0
55

Νίκος Παπαθανάσης τουρισμός: Ιδιαίτερα στάθηκε μάλιστα στα καταστήματα που δεν έχουν υπαίθριους χώρους, τα οποία είναι σε πιο δύσκολη θέση καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη. Ο υφυπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει μέριμνα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί συγκεκριμένος χώρος στο εσωτερικό, εφ’ όσον τα καταστήματα μπορούν να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

«Κάποια καταστήματα που έχουν ανοίγματα με παράθυρα ή πόρτες που ανοίγουν τελείως, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο, σε πολλαπλάσιο του βάθους, χωρίς κλιματιστικά και θα υπάρξει μέριμνα να τους δοθεί και υπαίθριος χώρος» ανέφερε.

Ο υφυπουργός τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εστίαση να φτάσει στο 80% της πληρότητας. «Πρέπει να φτάσουμε στο 80% της δυναμικότητας των καταστημάτων εστίασης. Διαφορετικά θα είναι δύσκολο να λειτουργήσουν τα καταστήματα. «Δεν είναι ανέφικτο το 80%. Τα καταστήματα που έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους θα ανοίξουν τον Ιούνιο, αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις. 20 με 22 του μηνός θα ξέρουμε όλα τα δεδομένα για το τι αποτύπωμα είχε το άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά πάμε για άνοιγμα την 1η Ιουνίου εκτιμώ. Το θέμα είναι να μην έχουμε πισωγύρισμα», σημείωσε.

Νίκος Παπαθανάσης: Ας ξεχάσουμε φέτος τις μεγάλες εκδηλώσεις

Ακόμη, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως φέτος θα πρέπει να μην σκέφτεται ο κόσμος μεγάλες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Κανονικά ωστόσο εκτίμησε πως θα γίνονται οικογενειακές εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαφτίσεις. «Πρέπει να πω πως δεν πρέπει να περιμένουμε μεγάλες εκδηλώσεις φέτος. Πρέπει να προχωρήσουμε ώστε το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας να προχωρήσει. Ας μην έχουμε μεγάλες εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Γάμοι και άλλες οικογενειακές εκδηλώσεις θα γίνουν το καλοκαίρι, αλλά δεν θα δούμε πανηγύρια ή άλλες μεγάλες εκδηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Pagenews.gr