Νίκος Παππάς «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»: Στήριξη εργασίας – επιχειρήσεων και δημόσιες επενδύσεις η μας

0
74

Τα πιο σημαντικά σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας συνοψίζονται στα εξής «στήριξη εργασίας, στήριξη επιχειρήσεων, δημόσιες επενδύσεις» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Παππάς τόνισε πως η στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται καθώς είναι ακόμα σε αναστολή εργασιών, πρέπει να γίνει και με την κάλυψη του μισθολογικού και μη κόστους των εργαζόμενων, εκείνες στην σε εστίαση, τουρισμό και μεταφορές πρέπει να στηριχθούν με κάλυψη 40% του μισθολογικού κόστους και εξ ολοκλήρου το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους σε αυτές.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής στις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις πρέπει να καλυφθεί από το κράτος το 40% του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των εργαζόμενων.Πρόκειται, όπως τόνισε, για πακέτο μέτρων ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ που αφορά τους εργαζόμενους καθώς σχετίζεται με το μισθολογικό και μη κόστος.

Ο τομεάρχης επισήμανε ότι μετά έχουμε και την απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων, έναν κρίσιμο παράγοντα, καθώς το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν λέει απολύτως τίποτα και ανέφερε πως η πρότασή τους είναι 2.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση ανά εργαζόμενο με πλαφόν τις 100.000 ευρώ.

Πηγή: Pagenews.gr