Νίκος Παππάς ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτός πόλεμος της κυβέρνησης κατά μισθωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

0
61

Νίκος Παππάς ΣΥΡΙΖΑ: Για «ανοιχτό πόλεμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά μισθωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την επέλαση της πανδημίας.

Είπε ότι «η Ν.Δ. από τη μια χαρακτηρίζει «ζόμπι» τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λέγοντας πως δεν θα λάβουν στήριξη, και από την άλλη ισοπεδώνει την απασχόληση, καθιερώνοντας τη γενικευμένη εκ περιτροπής εργασία». Μίλησε για σκοπιμότητα εκ μέρους του πρωθυπουργού και «σχέδιο της μεθοδευμένης απραξίας που είναι σε εξέλιξη». Ειδικότερα είπε ότι «αφήνουν τις εξελίξεις να προχωρήσουν, ώστε να γίνει μία μεγάλη εκκαθάριση στην αγορά μέσα και από εξαγορές και συγχωνεύσεις, και μάλιστα μέσα σε ένα πλαίσιο, όπου η μισθωτή εργασία θα γίνεται με όρους απόλυτης ελαστικότητας».

Σε σχέση με την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι της αγοράς λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν» και ότι «οι τράπεζες δουλεύουν τα προγράμματα της πολιτείας κατά το δοκούν, κάτι που αποκλείει τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων από τη στήριξη, αφού ως σήμερα «δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από αυτές»».

Ο κ. Παππάς ζήτησε ταχύτερα και πιο αποφασιστικά βήματα για τη στήριξη του τουρισμού, όπως μέσω ενός μεγάλου προγράμματος εσωτερικού τουρισμού, αλλά και του κλάδου της εστίασης, με βάση τις προτάσεις της οργανωμένης επιχειρηματικότητας και με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πηγή: Pagenews.gr