Νίκος Ρωμανός: Δεύτερη δέσμη μέτρων ανάσχεσης των ενεργειακών αυξήσεων από την κυβέρνηση

0
132

Ρωμανός: Άμεσες παρεμβάσεις για πολίτες και νοικοκυριά από την κυβέρνηση καθώς πριν γίνει ορατή στο σύνολό της  ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα, προχωρά σε δεύτερη δέσμη παρεμβάσεων για την αντιμετώπισή της.

Άμεσες παρεμβάσεις για πολίτες και νοικοκυριά από την κυβέρνηση καθώς πριν γίνει ορατή στο σύνολό της  ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα, προχωρά σε δεύτερη δέσμη παρεμβάσεων για την αντιμετώπισή της.

Σε ανακοινώσεις για την αύξηση του κονδυλίου για την επιδότηση των καταναλωτών στους λογαριασμούς ρεύματος προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Κώστας Σκρέκας την περασμένη Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021.

Νίκος Ρωμανός: Δεύτερη δέσμη μέτρων ανάσχεσης των ενεργειακών αυξήσεων από την κυβέρνηση

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Ρωμανός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναφέρθηκε στη δεύτερη δέσμη μέτρων ανάσχεσης της ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Ρωμανός έγραψε:

2η δέσμη μέτρων ανάσχεσης των ενεργειακών αυξήσεων:

  • Από 18 σε 39€/μήνα η επιδότηση σε όλους τους λογαριασμούς χαμηλής τάσης για τις πρώτες 300 kWh
  • Από 24 σε 45 € η επιδότηση για κοινωνικό τιμολόγιο
  • Αναστέλλεται η χρέωση τελών χρήσης δικτύου στο φυσικό αέριο για Νοέμ & Δεκ

Δείτε την ανάρτηση του κ. Ρωμανού

Διπλασιασμός της επιδότησης – Αναλυτικά τα μέτρα με παραδείγματα

Τα μέτρα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Για τους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης η επιδότηση αυξάνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, με όριο κατανάλωσης πάντα τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 τον Οκτώβριο.
  • Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, πέρα από την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (στα 170 εκατ ευρώ από 80 εκατ.) και την έκπτωση 15 % για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα εφαρμοστεί αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Για ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2 μεγαβατώρες το μήνα, η μείωση θα είναι 20-40 ευρώ το μήνα. Τα τέλη θα επιβληθούν από το 2022, όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου.
  • Για τις επιχειρήσεις (βιομηχανία χαμηλής και μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης) αναστέλλονται για 5 μήνες (από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Έτσι διευκολύνεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων με ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ. Τα τέλη θα καταβληθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο και μετά από αξιολόγηση των αναγκών του λογαριασμού ΥΚΩ (οι οποίες περιορίζονται όσο προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr