Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι – Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε

0
50

Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Ένα καλοκαίρι τελείως διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έρχεται φέτος, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα να αναφέρει σε τηλεοπτική εκπομπή πως φέτος τα πράγματα θα είναι αλλιώς, καθώς αν δεν προσέξουμε όσο πρέπει ελοχεύει ο κίνδυνος η πανδημία να αναζωπυρωθεί ακόμη και τους θερινούς μήνες.

Αλλάζουν τα πάντα φέτος το καλοκαίρι… Όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας, φέτος το καλοκαίρι θα κάνουμε μπάνια με απόσταση, αποφεύγοντας τον συνωστισμό. Οι σκέψεις για την τουριστική περίοδο, είναι να ξεκινήσει αρχές Ιουλίου και ο τουρισμός δεν θα είναι μαζικός, θα υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί για χώρες με επιδημία σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, όσοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα θα υποβάλλονται σε test στην χώρα προέλευσης ή και στον τόπο προορισμού, με γρήγορα test τα οποία θα εισάγονται σε μεγάλες ποσότητες. Τα τεστ αυτά θα είναι γρήγορα και αξιόπιστα. Θα τα παρέχει είτε η πολιτεία ή θα τα έχουν και οι ξενοδόχοι.

Για την εστίαση ο καθηγητής είπε ότι τα τραπέζια και οι παρέες θα πρέπει να αραιώσουν, ενώ ο καλός αερισμός και τα τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους θα είναι μέσα στους κανόνες που θα πρέπει να είναι σε εφαρμογή. Οι χώροι μαζικής διασκέδασης θα είναι από τους τελευταίους που θα ανοίξουν.

H φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να ανοίξει αρκετά αργότερα από το κανονικό, ενώ φέτος η κίνηση προβλέπεται να είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές. Ξενοδοχεία και καταστήματα θα πρέπει να δέχονται περιορισμένο αριθμό πελατών προκειμένου να προστατεύονται στο 100% για να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία. Ένα καλοκαίρι τελείως διαφορετικό από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Πηγή: Pagenews.gr