Νίκος Σύψας: Lockdown στην Αττική αλλιώς ο κορωνοϊός θα ξεφύγει

0
14

Μπορεί πριν από μερικές εβδομάδες το ενδεχόμενο ενός lockdown να φάνταζε μακρινό σενάριο, αλλά πλέον συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες. Ο Στέλιος Πέτσας ήταν ο πρώτος που τόνισε ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. Η κυβέρνηση από την πλευρά της θέλει να αποφύγει κάτι τέτοιο, ωστόσο αν τα πράγματα δεν γίνουν καλύτερα τότε θα αποτελέσει μονόδρομος. Από σήμερα ισχύουν αυστηρότερα μέτρα για την Αττική και όπως όλα δείχνουν το επόμενο στάδιο αν αυτά δεν αποδώσουν είναι μια δεύτερη καραντίνα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Σύψας μιλώντας στο MEGA υποστήριξε ότι η χώρα μας είναι σε κρίσιμη καμπή. Παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι όπως ήμασταν πριν από λίγους μήνες, ενώ επισήμανε ότι η Αττική οδηγείται σε lockdown. Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει την κατάσταση καθώς αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι τότε ο κορωνοϊός μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο των αρχών.

«Είναι ένα κακό σκηνικό»

«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

Ο καθηγητής επικαλέστηκε μάλιστα και τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου». Στη συνέχεια αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown ανέφερε: «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας – το lockdown», επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση, ούτε έχει συζητηθεί στην Επιτροπή.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πρέπει τα μέτρα για την Αττική να ληφθούν γρήγορα «για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει. Εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα κλείσουν και τα σχολεία» είπε και υπογράμμισε ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να ληφθούν προτού μας προλάβει ο χειμώνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr