Νομοσχέδιο Κεραμέως: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή – Ποια κόμματα το στήριξαν

0
22

Κατά πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για την Παιδεία, με τις αλλαγές στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ανάμεσα στα άλλα που αναφέρει.

Στο σύνολο 298 βουλευτών, επί της αρχής του νομοσχεδίου υπέρ ψήφισαν 166 βουλευτές και κατά 132 βουλευτές. Από τα κόμματα, το νομοσχέδιο υπεψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Λύση.

«Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την εισαγωγή, φοίτηση και ασφάλεια των Πανεπιστημίων μας. Ας ασχοληθούμε τώρα όλοι μαζί με τις σύγχρονες προκλήσεις Πανεπιστημίων. Το Πανεπιστήμιο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας στο Twitter

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου

Η ΟΝΝΕΔ κυκλοφόρησε ανακοίνωση μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου: «Στη σημερινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την Παιδεία κάθε «ΝΑΙ» ακούστηκε με τη φωνή χιλιάδων φοιτητών που εδώ και χρόνια ζητούν ελευθερία στη σκέψη και στην έκφραση μέσα στα πανεπιστήμια.

Ακόμα και αν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούσαμε φωνές από το παρελθόν να πετούν ξεπερασμένα συνθήματα και μεγαλοστομίες, ευτυχώς η φωνή που κυριάρχησε ήταν εκείνη μιας Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αφουγκράστηκαν και έκαναν πραγματικότητα τα αυτονόητα αιτήματα των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Εκείνα τα οποία ζητούσαν νομιμότητα, ελευθερία, πρόοδο και ευκαιρίες κόντρα στο φόβο και τη βία που προωθούσε ένα χορηγούμενο παρακράτος.

Από εδώ και πέρα, με τη συνεισφορά όλων των αρμόδιων, τίθεται σε εφαρμογή ένας νόμος που θα επιστρέψει το Πανεπιστήμιο σε εκείνους που πραγματικά ανήκει: Στους φοιτητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Και τώρα που το αυτονόητο έγινε πράξη, όλοι εμείς θα σταθούμε συμμέτοχοι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια πρωτοπόρα και ανταγωνιστικά προς τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε για το νομοσχέδιο: «Η σημερινή μέρα είναι εκείνη που γενιές φοιτητών περίμεναν, εκείνη που δικαιώνει τις προσπάθειες ετών, εκείνη που συμβολίζει τη νίκη απέναντι στον αναχρονισμό και την ωμή βία. Στην αποψινή ιστορική ψηφοφορία η πλειοψηφία της Βουλής συντάχθηκε και επικύρωσε τον αγώνα της λογικής».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα έγιναν μαζικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου, ενώ κινητοποιήσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα θα γίνουν και την επόμενη εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr