Νοσοκομεία Λάρισας Βόλου: Καταγγελία – Το ένα χρέωσε το άλλο με 100 χιλιάδες ευρώ

0
36

Σε μια καταγγελία που φαίνεται απίστευτη προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου για τα Νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου. Σύμφωνα με την πρώην υφυπουργό Οικονομικών, «Το επιτελικό κράτος των αρίστων πνίγεται σε μία κουταλιά νερό – 100.000€ ζητάει το ΠΓΝ Λάρισας από το ΓΝ Βόλου».

Η ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα

?Η διαδικασία για την αγορά μοριακού αναλυτή για το ΓΝ Βόλου, θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί και όχι να μπαίνει το…

Gepostet von Παπανάτσιου Κατερίνα am Mittwoch, 2. September 2020

Σύμφωνα με την καταγγελία, 100.000 ευρώ ζητάει το ΠΓΝ Λάρισας από το ΓΝ Βόλου, ενώ το κόστος αγοράς του μοριακού αναλυτή και των αναλωσίμων για έξι μήνες ανέρχονται στα 178.000 ευρώ. Ολόκληρη η δήλωση της κ. Παπανάτσιου έχει ως εξής:

«Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει, δυσάρεστα πάντα, το επιτελικό κράτος που έχει στήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το νέο χτύπημα αφορά τη διαχείριση του κόστους των δειγμάτων COVID-19 που έχουν πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και αναλύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από το Μάρτιο έως σήμερα.

Το ΠΓΝ Λάρισας χρεώνει 100.000€, για 2.000 τεστ το ΓΝ Βόλου. Τα εν λόγω τεστ έχουν γίνει από το Μάρτιο μέχρι σήμερα. Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, το κόστος αγοράς του μοριακού αναλυτή και των αναλωσίμων για έξι μήνες ανέρχονται στα 178.000€!

Δημόσιο νοσοκομείο ζητάει χρήματα από δημόσιο νοσοκομείο, ενώ και τα δύο βρίσκονται υπό την εποπτεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας και ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας. Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη διαχείριση της πανδημίας, επικρατεί γραφειοκρατική παράνοια. Εφόσον λοιπόν, υπάρχει πρόβλημα στον προϋπολογισμό του ΠΓΝ Λάρισας, ας επιδοτηθεί απευθείας το νοσοκομείο αναφοράς από το Υπουργείο Υγείας για να σταματήσει αυτή η παράλογη και άκρως γραφειοκρατική συζήτηση.

Η διαδικασία για την αγορά μοριακού αναλυτή για το ΓΝ Βόλου, θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί και όχι να μπαίνει το δίλημμα από κυβερνητικούς παράγοντες αν είναι απαραίτητος ή όχι.

Η διαδικασία για την αγορά μοριακού αναλυτή για το ΓΝ Βόλου, θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί και όχι να μπαίνει το δίλημμα από κυβερνητικούς παράγοντες αν είναι απαραίτητος ή όχι. Ταυτόχρονα, να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα. Αντίστοιχα να ολοκληρωθούν οι 14 προσλήψεις μονίμου ιατρικού προσωπικού, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι οποίες καθυστερούν αναιτιολόγητα και να προχωρήσει η επαναπροκήρυξη των 6 κενών θέσεων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που επίσης καθυστερεί αναιτιολόγητα. Σε τέτοιες κρίσιμες για την Δημόσια Υγεία, στιγμές καλούμε την Κυβέρνηση για άλλη μία φορά, να αλλάξει πορεία και να φερθεί υπεύθυνα με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr