Νοσοκομείο Ρίου κορωνοϊός: Μόνο μία ασθενής νοσηλεύεται – Αναμένει εξιτήριο

0
58

Νοσοκομείο Ρίου κορωνοϊός: Τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο του Ρίου μία γυναίκα είναι η μοναδική ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύεται, ενώ τον τελευταίο μήνα όσοι νοσηλεύτηκαν ως ύποπτα κρούσματα βγήκαν αρνητικοί στον ιό. Μάλιστα η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί και άμεσα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, όπως είπε στο thebest.gr ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος.

Επιπρόσθετα, εξηγεί, πως όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο με εικόνα λοίμωξης αναπνευστικού, νοσηλεύονται στους χώρους για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των σχετικών τεστ και στη συνέχεια προωθούνται στις αντίστοιχες κλινικές. «Τον τελευταίο μήνα όλα τα ύποπτα που νοσηλεύτηκαν ήταν αρνητικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τα παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα 201 τεστ κορωνοϊού που εξέτασε το εργαστήριο αναφοράς που στεγάζεται στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών βγήκαν αρνητικά. Από το σύνολο, 70 δείγματα αφορούν το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο και 57 το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και όλα ελήφθησαν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Αρνητικά είναι και άλλα 74 δείγματα από νοσοκομεία που εξέτασε το εργαστήριο.

Μόλις δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 165 οι νεκροί:

Στα 2.836 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν μόλις δύο νέα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τα λιγότερα ημερήσια κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν του 165 καθώς δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Από τα κρούσματα, 616 (21,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1473 (51,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Συνολικά 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 9 (37,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 131.684 κλινικά δείγματα.

Πηγή: Pagenews.gr