Νότια Κορέα κορωνοϊός: Δεύτερο κύμα της φονικής πανδημίας ήδη από τα μέσα Μαίου

0
69

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που είχαν ληφθεί στη Νότια Κορέα στο πλαίσιο αποφυγής της εξάπλωσης του ιού, χαλάρωσαν μετά τις διακοπές στις αρχές Μαΐου, ενώ η χώρα είχε άρει τους περιορισμούς επιστρέφοντας στην κανονικότητα. Ωστόσο, η Νότια Κορέα παραδέχθηκε σήμερα 23 Ιουνίου ότι αντιμετώπιζε ήδη από τα μέσα Μαΐου “ ένα δεύτερο κύμα” της πανδημίας του κορωνοϊού, με 35 με 50 νέα κρούσματα  να καταγράφονται καθημερινά, κυρίως στη Σεούλ και τα περίχωρά της. Η Νότια Κορέα έχει πληγεί βαρύτατα μετά την Κίνα από το ξέσπασμα του ιού, εν τούτοις οι νοτιοκορεατικές αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση διενεργώντας πάρα πολύ διαγνωστικά τεστ και ιχνηλατώντας τις επαφές των ασθενών, χωρίς καν να επιβάλουν lockdown.

Η Νότια Κορέα κατέγραφε επί πολλές εβδομάδες 35 με 50 νέα κρούσματα, κυρίως στη Σεούλ και τα περίχωρά της, μια περιοχή όπου ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας.

«Πιστεύουμε ότι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε από τις διακοπές του Μαϊού», δήλωσε  χαρακτηριστικά ο διευθυντής των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών Γιουνγκ Έουν- Κιεόνγκ. Στα τέλη Μαΐου επανήλθαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μετά την εμφάνιση εστιών στη Σεούλ και γύρω από την πόλη, αν και τα περισσότερα που καταγράφηκαν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες είναι εισαγόμενα.

Συνολικά 46 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν την Τρίτη 23 Ιουνίου, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα σε 12.484. Από τα 46, οι 30 ήταν ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό. Παράλληλα ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουν- σουν προειδοποίησε χθες ότι στην πόλη θα επιβληθούν πολύ πιο αυστηρά μέτρα, αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι πάνω από 30 τρεις συνεχόμενες ημέρες. Σήμερα καταγράφηκαν έξι.

Αν η νοτιοκορεατική πρωτεύουσα δεν καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο το τρέχον κύμα της covid-19, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μπορεί να φτάσει τα 8000 μέσα σε ένα μήνα, πρόσθεσε. Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν δήλωσε πάντως «αισιόδοξος». «Αυτό που μάθαμε τους τελευταίους πέντε μήνες είναι ότι μπορούμε να εμποδίσουμε τις μολύνσεις, αν σεβόμαστε βασικά μέτρα απολύμανσης και τις συστάσεις της κυβέρνησης”, εκτίμησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr