Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: «Δεδομένα θα έχουμε και άλλα κρούσματα κορωνοϊού σε δομές φιλοξενίας»

0
54

Νότης Μηταράκης μεταναστευτικό: Την επιβολή καραντίνας στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Ριτσώνα, μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων σε μετανάστες, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Φροντίζουμε να διανεμηθούν τρόφιμα και να ενισχυθεί η ασφάλεια, για τις επόμενες 14 ημέρες δεν θα γίνει καμία είσοδος ή έξοδος» εξήγησε ο κ. Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα σε οργανωμένο κέντρο μεταναστών και το οποίο τίθεται σε καραντίνα. Τα θετικά κρούσματα θα παρακολουθούνται εντός δομής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος του COVID 19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 20 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό COVID 19.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, και τα 20 κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, ενώ κανένα μέλος του προσωπικού της δομής δεν βρέθηκε θετικό.

«Μπαίνει σε καραντίνα από χθες το βράδυ όλη η δομή και η αστυνομία την έχει αποκλείσει. Για τις επόμενες 14 ημέρες δεν θα υπάρχει καμία είσοδος και έξοδος από τη δομή», ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Έχουμε 100 χιλιάδες μετανάστες στη χώρα που είναι το 1% του πληθυσμού. Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κι άλλα κρούσματα. Έχουμε ενισχύσει όλα τα μέτρα ασφάλειας, προστασίας και φύλαξης σε όλες τις δομές».

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί 63 μετανάστες και πρόσφυγες, με τους ελέγχους να συνεχίζονται και σήμερα, Πέμπτη, με στόχο την καταγραφή όλου του πληθυσμού της δομής.

 

Πηγή: Pagenews.gr