Νούμερο σοκ από την τροχαία για τους Έλληνες οδηγούς εν μέσω κορωνοϊού

0
99

Τα μέτρα της κυβέρνησης και η καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» φαίνεται πως είναι λίγα για να συνετίσουν τους Έλληνες πολίτες. Μπορεί μεγάλο μέρος των Ελλήνων να συνετίζεται και να μένει εντός σπιτιού, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκονται εκτός αυτού διαπράττοντας μάλιστα και αδικήματα. Η Τροχαία όπως αναφέρει η παρακάτω έκθεση μέσα σε μία εβδομάδα κατέγραψε περισσότερα από 4400 περιστατικά οδηγών που ξεπέρασαν τα προκαθορισμένα όρια ταχύτητας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος της Τροχαίας την εβδομάδα από 9 έως 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 22.360 οχήματα, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 4.406 παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια.

Τα 971 συνεργεία της Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα βεβαίωσαν 4.444 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 165 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Πρωταθλήτρια στις παραβάσεις αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη με 922 κλήσεις και ακολουθεί η Αττική με 604, η Κορινθία με 278, η Πιερία με 270, το Κιλκίς με 227 και τα Ιωάννινα με 196.

Η Τροχαία προειδοποιεί πως οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με περιστατικά ανθρώπων που φέρουν τον φονικό ιό, υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να συνετιστούν με τα αυτονόητα.

Πηγή: Pagenews.gr