Νόβακ Τζόκοβιτς κορωνοϊός: Απέναντι στο εμβόλιο ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας

0
82

Νόβακ Τζόκοβιτς κορωνοϊός: Η κρίση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την αθλητική δραστηριότητα, με το τένις να είναι μεταξύ των αθλημάτων που έχουν πληγεί σημαντικά, αφού σπουδαία τουρνουά όπως το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον.

Η σεζόν φαντάζει δύσκολο να συνεχιστεί πριν από τον Σεπτέμβριο, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ακύρωση όλων των τουρνουά μέχρι το τέλος του 2020 κι έως ότου βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο και γίνει εφικτή η εύκολη μετακίνηση των αθλητών.

Ωστόσο, αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε συζήτηση που είχε με Σέρβους συναδέλφους του, μέσω του Facebook LIVE.

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης υποστήριξε πως πρέπει να είναι δική του η απόφαση αν θα εμβολιαστεί ή όχι κι ότι προς το παρόν δεν τάσσεται υπέρ μίας τέτοιας κίνησης.

«Προσωπικά, είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο προκειμένου να ταξιδέψω. Αλλά αν γίνει υποχρεωτικό, τι θα συμβεί; Θα πρέπει να αποφασίσω. Έχω τις δικές μου σκέψεις για το θέμα κι αν αυτές οι σκέψεις αλλάξουν κάποια στιγμή, δεν το γνωρίζω», σχολίασε αρχικά ο Σέρβος τενίστας, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «υποθετικά, αν η σεζόν συνεχιστεί τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο, καταλαβαίνω πως ένα εμβόλιο θα κριθεί απαραίτητο για την αποφυγή μίας αυστηρής καραντίνας, αν και δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν».

Πηγή: Pagenews.gr