Ντόναλντ Τραμπ Ιράν: Εντολή στο πολεμικό ναυτικό να καταστρέψει όποιο ιρανικό σκάφος παρενοχλήσει

0
252

Ντόναλντ Τραμπ Ιράν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι έδωσε εντολή να καταστρέφεται κάθε ιρανικό σκάφος που προσεγγίζει με επικίνδυνο τρόπο αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Κόλπο. «Διέταξα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να πλήττει και να καταστρέφει κάθε ιρανικό πλεούμενο που παρενοχλεί τα πλοία μας στη θάλασσα», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter o Τραμπ.

Πριν από μία εβδομάδα, το Πεντάγωνο κατηγόρησε την Τεχεράνη για «επικίνδυνους ελιγμούς» στη θάλασσα. Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, 11 ταχύπλοα των Φρουρών της Επανάστασης προσέγγισαν επανειλημμένως την πλώρη και την πρύμνη αμερικανικών πλοίων που έκαναν περιπολία στον Κόλπο, «σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση και με μεγάλη ταχύτητα».

Ως απάντηση, η Τεχεράνη κατήγγειλε τότε την άκρως «χολυγουντιανή» εκδοχή των ΗΠΑ. Και οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ότι επιδεικνύει «μη επαγγελματική συμπεριφορά» στον Κόλπο. Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος Τύπου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να σώσουν το στρατό τους από τον κορωνοϊό.

«Σήμερα, αντί να εκφοβίζουν άλλους, οι Αμερικανοί θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να σώσουν τα μέλη των δυνάμεών τους που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό», είπε ο Αμπολφάζλ Σεκάρσι, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Πηγή: Pagenews.gr