Ντόναλντ Τραμπ social media: Υλοποιεί τις απειλές του με προεδρικό διάταγμα

0
48

Ντόναλντ Τραμπ social media: Ο πρόεδρος που χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερο -ίσως- από κάθε συνάδελφό του, υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που μειώνει την προστασία τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελιξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Οβάλ Γραφείο όταν υπέγραψε αυτό το διάταγμα που αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας μακράς νομικής διαμάχης. Ήδη, μετά την απόφασή του το όνομα του Τραμπ έχει γίνει trend στο Twitter. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι τρίτο στην Ελλάδα, με ανοδική τάση.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου και μεγιστάνας κατηγόρησε ειδικότερα το Twitter ότι ενέργησε υπό την επιρροή «άποψης» και ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως μια «ουδέτερη πλατφόρμα». «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ άδικο», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συνεργαστεί με Πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως «παραπλανητικές» δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του για την υπόθεση.

O Aμερικανός πρόεδρος είχε, μάλιστα, κατηγορήσει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές! «Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Θυμηθείτε την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου

Πηγή: Pagenews.gr