Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν μπορώ να κατανοήσω το στόχο του κ. Πούτιν

0
36

Ντόρα Μπακογιάννη: Στις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε σήμερα η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε σήμερα η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Ο Πούτιν ξέρει ότι δεν μπορεί να «φάει» τον Ζελένσκι». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι κρατά μια επιφύλαξη για την Οδησσό, όπως γίνεται και στην περίπτωση του Κιέβου.

«Έχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα ο Πούτιν, ότι το ιστορικό κομμάτι του Κιέβου είναι και για τους Ρώσους σημαντικός χώρος. Έχει ένα βάρος και θα ενοχλήσει πολύ τον ρωσικό λαό, εάν υπάρξει καταστροφή του πολιτιστικού θησαυρού», εξήγησε. Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα καθίσει στο τραπέζι στο διαπραγματεύσεων με κάποιες αλλαγές καθώς έχει αποδεχθεί ότι την όποια συμφωνία θα πρέπει να υπογράψει ο ίδιος ο Ζελέσνκι.

Χαρακτήρισε ακόμη «έκπληξη» για τον Πούτιν ότι οι Ουκρανοί αμύνονται «λυσσωδώς» αυτή τη στιγμή.  «Ίσως λόγω της παραπληροφόρησης που είχε πίστευε ότι μεγάλο ποσοστό των Ουκρανών θα τον υποδεχθούν ως απελευθερωτή και αντ’ αυτού κατάφερε να τους κάνει να είναι Ουκρανοί με ουκρανική ταυτότητα και να τους βάλει απέναντι», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά με τις κυρώσεις

Για τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι έχουν αποτελέσματα «πολύ νωρίτερα από ό,τι τις περιμέναμε». ΅Και συμπλήρωσε: «Πότε στα 10 χρόνια που είμαι στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση. 56 ήμασταν στην Επιτροπή και οι 56 ψηφίσαμε η Ρωσία να φύγει, χωρίς ούτε έναν να εκφραστεί διαφορετικά και χωρίς ούτε έναν να κρατήσει ουδέτερη στάση». Κατά την κ. Μπακογιάννη είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πού το πάει ο Ρώσος πρόεδρος. «Δεν μπορώ να κατανοήσω το στόχο του κ. Πούτιν και το λόγο που 20 χρόνια ανόρθωσης της οικονομίας και της ευημερίας των ρώσων πολιτών  τα τινάζει στον αέρα με αυτή την επίθεση».

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr