Ο αθόρυβος Πιερρακάκης και η αναβάθμιση του gov.gr

0
52

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι ο αθόρυβος Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην περαιτέρω αποσυμφόρηση του χαρτοβασιλείου που επικρατεί στην διοικητική μηχανή του κράτους. 

Έχει κατηγορηθεί ως άχρωμος Υπουργός που απλώς ψηφιοποιεί χωρίς να μειώνει την κρατική γραφειοκρατία. Ωστόσο, και αυτή η νέα απόφαση του Κυριάκου Πιερρακάκη έρχεται να αποδείξει ότι ο αθόρυβος Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην περαιτέρω αποσυμφόρηση του χαρτοβασιλείου που επικρατεί στην διοικητική μηχανή του κράτους.

Συγκεκριμένα, ψηφιακά μπορούν να υποβάλουν καταγγελίες για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο οι πολίτες, μετά την υπογραφή σχετικής κοινής απόφασης του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του κ. Τ. Θεοδωρικάκου. Η καταγγελία γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Καταγγελίες».

Ειδικότερα, ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά την καταγγελία του προς την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για: αδικήματα τελούμενα σε βάρος ανηλίκων μέσω διαδικτύου, παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, παράνομη διακίνηση οπτικοακουστικών έργων μέσω διαδικτύου, παραβίαση του απορρήτου των ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών επικοινωνιών, περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή, οικονομικά κυβερνοεγκλήματα όπου εμπλέκονται ηλεκτρονικά/ψηφιακά νομίσματα

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, ο πολίτης ενημερώνεται από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για τυχόν επόμενα βήματα.

Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο ότι το 2021 είχαν υποβληθεί περίπου 7.500 καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2022 έχουν ήδη υποβληθεί 3.000 καταγγελίες. Με την λειτουργία της νέας πλατφόρμας, οι πολίτες θα γλιτώσουν ισάριθμες φυσικές επισκέψεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr