Ο Μπάιντεν μίλησε με Μακρόν, Σούνακ, Σολτς για την κατάσταση στη Ρωσία

0
36

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο, καθώς αντάρτες Ρώσοι μισθοφόροι κατευθύνονταν προς τη Μόσχα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο, καθώς αντάρτες Ρώσοι μισθοφόροι κατευθύνονταν προς τη Μόσχα μετά την κατάληψη του Ροστόβ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

“Οι ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στη Ρωσία. Επιβεβαίωσαν επίσης την ακλόνητη υποστήριξή τους στην Ουκρανία”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την εν εξελίξει κατάσταση στη Ρωσία από την ομάδα εθνικής του ασφάλειας το πρωί του Σαββάτου, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος θα συνεχίσει να ενημερώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε επίσης με ομολόγους του από τις χώρες της G7, αλλά και με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Η κίνηση των μισθοφόρων του Ομίλου Wagner παρουσιάζει στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την πρώτη σοβαρή πρόκληση για την εξουσία του στην 23χρονη διακυβέρνησή του.

Πηγή: Pagenews.gr