Ο διεθνής Τύπος για την «επόμενη μέρα» στην Ελλάδα

0
46

Με αναφορές στον ρόλο του σταθμάρχη Λάρισας, σε δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και στην απόφαση του Κώστα Καραμανλή αντιμετωπίζει ο διεθνής Τύπος την Ελλάδα, την επομένη του σφοδρού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Με αναφορές στον ρόλο του σταθμάρχη Λάρισας, σε δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και στην απόφαση του Κώστα Καραμανλή αντιμετωπίζει ο διεθνής Τύπος την Ελλάδα, την επομένη του σφοδρού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Το Reuters αναφέρεται στον «σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας», ο οποίος «συνελήφθη χθες και παρουσιάστηκε ενώπιον τοπικού εισαγγελέα σήμερα». Το διεθνές πρακτορείο τονίζει ακόμη ότι «ο κυβερνητικό εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει μιλήσει δημόσια, είχε παραδεχτεί ότι ήταν ένοχος αμέλειας».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι αναλαμβάνει νέα υπουργικά καθήκοντα με εντολή να διερευνήσει το δυστύχημα και να εκσυγχρονίσει περαιτέρω το προβληματικό σιδηροδρομικό σύστημα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro παραπέμπει στα λόγια του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον οποίο το δυστύχημα είναι «μια τραγωδία χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία στο έθνος την ημέρα μετά τη σύγκρουση δύο τρένων που στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους κοντά στη Λάρισα στην κεντρική Ελλάδα, αμέσως μετά την επίσκεψη στο σημείο της συντριβής .

Η γερμανική Die Zeit τονίζει πως «η σύγκρουση δύο τρένων είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ελληνική ιστορία. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης κάνει λόγο για «τραγικό ανθρώπινο λάθος».  Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αμαξοστοιχία ήταν «ένα φρικτό σιδηροδρομικό ατύχημα χωρίς προηγούμενο στη χώρα μας».

«Προανήγγειλε, δε,  ανεξάρτητη έρευνα, προσθέτοντας ότι η τραγωδία φαίνεται να προκλήθηκε «κυρίως από τραγικό ανθρώπινο λάθος. (…) Ο διευθυντής του σταθμού από την κοντινή πόλη της Λάρισας συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δύο άλλοι υπάλληλοι των σιδηροδρόμων ανακρίθηκαν».

Τέλος, η FAZ υπογραμμίζει ότι «η υστέρηση του ελληνικού σιδηροδρομικού συστήματος είναι γνωστή» και ότι «ο κ. Κώστας Καραμανλής αναλαμβάνει την ευθύνη για «όλες τις μακροχρόνιες αποτυχίες του ελληνικού κράτους».

Πηγή: Pagenews.gr