Ο Μεντβέντεφ απειλεί την G7 με κατάργηση της συμφωνίας για τα σιτηρά

0
60

«Απάντηση» θα δώσει η Ρωσία στην περίπτωση που η G7 απαγορεύσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σε αυτή την περίπτωση, η Μόσχα θα καταργήσει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, η οποία επιτρέπει ζωτικής σημασίας εξαγωγές δημητριακών από την Ουκρανία

Στην απειλή του Μεντβέντεφ αναφέρεται το Reuters, σύμφωνα με το οποίο, η Ρωσία έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι θα σταματήσει να συμμετέχει στη συμφωνία για τα σιτηρά, η ισχύς της οποίας πρόκειται να εκπνεύσει στις 18 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές, είχε μεταδώσει ότι η Ομάδα των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει σχεδόν πλήρως τις εξαγωγές προς τη Ρωσία.

«Αυτή η ιδέα των ηλιθίων της G7 για μια πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών προς τη χώρα μας είναι ωραία επειδή σημαίνει αντίστοιχη απαγόρευση των εισαγωγών από τη χώρα μας, περιλαμβανομένων κατηγοριών αγαθών που είναι τα πιο ευαίσθητα για τη G7», ανέφερε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram.

«Σε μια τέτοια περίπτωση, η συμφωνία για τα σιτηρά -και πολλά άλλα πράγματα που χρειάζονται- θα τελειώσει γι’ αυτούς», πρόσθεσε.

Πηγή: Pagenews.gr