Ο Ντογιάκος ανοίγει ξανά τον φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο

0
12

Τη δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2017, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Τη δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2017, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απέστειλε έγγραφο στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητεί να του διαβιβαστεί η δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε, προκειμένου να τη μελετήσει και να διαπιστώσει εάν χρειάζεται να ανοίξει νέα έρευνα για το τραγικό συμβάν του 2017, υπό το φως των νέων δεδομένων μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντογιάκος προχώρησε στην κίνηση αυτή καθώς και τότε, όπως και σήμερα, είχαν υπάρξει καταγγελίες για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών και ελλείψεις στον εκσυγχρονισμό του δικτύου, που όμως δεν είχαν διερευνηθεί, κάτι που δεν αποκλείεται να ζητηθεί τώρα.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί έξω από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης, όταν επιβατική αμαξοστοιχία Intercity, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, εκτροχιάστηκε, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, και να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα. Ο έτερος μηχανοδηγός του τρένου παραπέμφθηκε σε δίκη και κρίθηκε αθώος.

Τέμπη: Δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί η σορός ενός άνδρα

Όλες οι σοροί, οι οποίες έχουν φτάσει στο νεκροτομείο της Λάρισας μετά την φονική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.Όλες εκτός από μία σορό, η οποία φέρεται να ανήκει σε αλλοδαπό άντρα.«Έχουν ταυτοποιηθεί όλες οι σοροί και όλα τα τμήματα, εκτός από έναν άνδρα αλλοδαπό», δήλωσε η κυρία Λεονταρή, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Αναφορικά με την καταγγελία οικογένειας ότι έχει δώσει δείγμα DNA, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί η κόρη τους, η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας ανέφερε πως «δεν έχουμε μέχρι στιγμής μια σορό που να αντιστοιχεί στο DNA της οικογένειας».

Και εξήγησε πως «αν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, σαφώς θα μπορούσε και να μην βρεθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr