Ο Θανάσης Βέγγος θυμάται τη χειρότερη στιγμή του: «Ήταν σφαγή»

0
169

Λίγο παραπάνω από 10 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Βέγγος. Στο μυαλό των θαυμαστών του τον θυμούνται σε διάφορες στιγμές που προκαλούν γέλιο. Όμως σε μία συνέντευξη του ο μεγάλος ηθοποιός διηγείται την πιο δύσκολη στιγμή του.

Πιο συγκεκριμένα, έχει έλθει στο προσκήνιο μια παλιά συνέντευξή του στην ΕΡΤ, όπου δεν γελάει όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι της είναι προβληματισμένος γιατί, κάποια στιγμή, δέχθηκε μια ερώτηση για την πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του.

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές του

«Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου; Για εμένα, νομίζω ήταν όταν ξήλωνα την ταμπέλα που έλεγε ‘Θανάσης Βέγγος, Ταινίες Γέλιου’», απάντησε ο πλέον αγαπητός κωμικός ηθοποιός της Ελλάδας, συμπληρώνοντας: «Σήμαινε τη διάλυση της δουλειάς μου, του γραφείου παραγωγής».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτηκε ποτέ να αλλάξει επάγγελμα, εκεί «συννέφιασε» ακόμα περισσότερο:

«Ήρθε κάποια στιγμή που το σκέφτηκα. Σας είπα, με το μακελειό αυτό. Αυτή η σφαγή, στην κυριολεξία, γιατί περί σφαγής επρόκειτο, 6.400.000 δραχμές, ξεκλήρισμα της οικογένειάς μου, το σπίτι μου και λίγο από το κέφι μου, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση αξίζει πάρα πολλά, μιας και χρειάζεται να το γεννήσω στον κόσμο».

Θανάσης Βέγγος: Το πραγματικό του επώνυμο

Μια πληροφορία για τον αγαπημένο ηθοποιό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστή είναι πως έκανε μια αλλαγή στο επίθετό του. Ειδικότερα το πραγματικό του επίθετο ήταν γραμμένο ως «Βέγκος», κάτι το οποίο ο ίδιος άλλαξε στο «Βέγγος», καθώς όπως είχε εξηγήσει πολύ απλά φαινόταν καλύτερα στο μάτι.

Θανάσης Βέγγος: Η ζωή του

Γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927. Ήταν μοναχοπαίδι του Βασίλη και της Ευδοκίας Βέγγου. Ο πατέρας του ήταν υπάλληλος στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο εκδιώχθηκε από τη δουλειά του, εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Έτσι, ο Θανάσης άρχισε να εργάζεται από μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την επεξεργασία δερμάτων, ενώ παράλληλα έκανε διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr