ΟΑΕΔ: Αυτές είναι όλες οι παρεμβάσεις για τους πυρόπληκτους

0
53

ΟΑΕΔ: Μια σειρά μέτρων στήριξης έχει αναλάβει και ο ΟΑΕΔ για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Μια σειρά μέτρων στήριξης έχει αναλάβει και ο ΟΑΕΔ για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Με άρθρο του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει αναλάβει ο Οργανισμός για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

  • Χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 718,65 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 45 βασικά επιδόματα ανεργίας, σε κάθε έναν από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας.
  • Χορήγηση του ελάχιστου τακτικού επιδόματος ανεργίας 5 μηνών (1.996,25 ευρώ), με προσαύξηση 10% για κάθε εξαρτώμενο μέλος, καθώς και αναλογία δώρου Χριστουγέννων, σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά, εξαιτίας των πυρκαγιών, κατά το διάστημα 27 Ιουλίου-13 Αυγούστου και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

  • Για τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας, ολοκληρώθηκε η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των ήδη εγγεγραμμένων ανέργων ΟΑΕΔ, τα οποία έληξαν ή λήγουν εντός του Αυγούστου 2021, καθώς και η δήλωση παρουσίας για τους ήδη επιδοτούμενους ανέργους ΟΑΕΔ, οι οποίοι έπρεπε ή πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους εντός Αυγούστου 2021.
  • Διπλασιάστηκε από 6 σε 12 βράδια η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων για τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας.

Τα παραπάνω μέτρα στήριξης αποδεικνύουν την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να συνδράμει τους πληγέντες και το καθήκον του ΟΑΕΔ να είναι δίπλα σε όλο το εργατικό δυναμικό και στις επιχειρήσεις, θέτοντας όλες τις δυνάμεις και τα εργαλεία που διαθέτει στην υπηρεσία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr