ΟΑΕΔ ειδικό εποχικό βοήθημα: Οι 25 κατηγορίες εργαζομένων που το δικαιούνται

0
68

ΟΑΕΔ ειδικό εποχικό βοήθημα: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα που αφορά 25 επαγγέλματα και πιο συγκεκριμένα για το ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως και 30 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14:00.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα που αφορά 25 επαγγέλματα και πιο συγκεκριμένα για το ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως και 30 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14:00.

Ποια τα ποσά της ενίσχυσης

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος ξεκινά από 508,20 ευρώ έως 1.016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Ποιες κατηγορίες το δικαιούνται

  • Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη,
  • καπνεργάτη, μουσικού – μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων,
  • ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου,
  • μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου – κινηματογράφου,
  • του χορευτή – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

ΟΑΕΔ ειδικό εποχικό βοήθημα:

Δικαιούνται επιδότηση και συνταξιούχοι

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2021, που κατά το έτος 2020 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2021, εφ’ όσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ευρώ.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2021 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξης τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2021 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr