Οι αντλίες θερμότητας είναι ο νέος τρόπος θερμότητας του μέλλοντος

0
68

Η ακρίβεια που υπάρχει στο ρεύμα φέρνουν ένα μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της θέρμανσης και άπαντες ψάχνουν διάφορους τρόπους για ενναλακτικούς τρόπους ζεστασιάς του σπιτιού

Η ακρίβεια που υπάρχει στο ρεύμα φέρνουν ένα μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της θέρμανσης και άπαντες ψάχνουν διάφορους τρόπους για ενναλακτικούς τρόπους ζεστασιάς του σπιτιού, χωρίς να ξεφύγει ο οικονομικός προϋπολογισμός.

Όμως, πλην του οικονομικού, πρέπει να έχουμε στο νου και το περιβάλλον, όπου οι οικολογικοί τρόποι κερδίζουν το κοινό. Ένας από αυτούς είναι αντλίες θερμότητας.

Με πολλαπλές δυνατότητες, δίνουν λύσεις σε θέματα όπως η οικονομική κατανάλωση, η αποτελεσματική θέρμανση και όχι μόνο. Παράλληλα, προστατεύουν το περιβάλλον καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο, γνωστό μέσο θέρμανσης.
Πώς να κάνω εξαέρωση στα σώματα καλοριφέρ; - ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η λύση για κάθε σπίτι

Με δυο λόγια, οι αντλίες θερμότητας είναι ένα σύστημα θέρμανσης, με μεγάλο εύρος εφαρμογών που καλύπτει τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες κάθε σπιτιού, ενώ παράλληλα είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Η λειτουργία του βασίζεται στην τεχνολογία που επιτρέπει τη μεταφορά ενέργειας από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας σε έναν χώρο υψηλότερης. Πρόκειται για μια τεχνολογία πάνω στις ίδιες αρχές με αυτές του μηχανισμού των ψυγείων, των κλιματιστικών κ.λπ. που ονομάζεται ψυκτικός κύκλος. Ο εξωτερικός αέρας διαπερνά την αντλία θερμότητας, αποκτά την επιθυμητή θερμοκρασία και διοχετεύεται στο εσωτερικό του σπιτιού, για την κεντρική θέρμανση και τη θέρμανση του νερού.

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε τύπο σπιτιού εύκολα, γρήγορα και το πιο σημαντικό… πάνω στις υπάρχουσες σωληνώσεις θέρμανσης. Αντικαθιστούν τον λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου απαιτώντας ελάχιστο χώρο εγκατάστασης, αντίστοιχο σε μέγεθος με μιας εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού. Η λειτουργία τους μπορεί να συνδυαστεί αν θέλετε και με ηλιακό θερμοσίφωνα – για οικονομικότερο ζεστό νερό χρήσης – και με σύστημα φωτοβολταϊκών, για μηδενισμό του κόστους θέρμανσης.

Το κέρδος είναι εις τριπλούν

Πέρα από την ευκολία εγκατάστασης, κερδίζετε σε τρία επιπλέον επίπεδα: στην απόδοση, την οικονομία ενώ κερδίζει και το περιβάλλον! Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούνται εξίσου για θέρμανση και ψύξη. Είναι τόσο αποτελεσματικές, που αυξάνουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας μειώνοντας το κόστος θέρμανσης 65% σε σχέση με συμβατικά καύσιμα. Το σπίτι εξοικονομεί έως και 80% ενέργεια! Με οικονομικούς όρους, αυτό εκφράζεται σε 52% κέρδος για εσάς, αν αντικαταστήσετε το φυσικό αέριο με αντλία θερμότητας και 55% κέρδος αντικαθιστώντας τον καυστήρα πετρελαίου.

Το ψυκτικό μέσο που χρησιμοποιούν οι αντλίες θερμότητας είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Έτσι, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μειώνονται και είναι σαν να φυτεύατε 45 δέντρα αν κάνετε το πέρασμα από φυσικό αέριο σε αντλία ή 84 δέντρα αλλάζοντας από πετρέλαιο σε αντλία. Παράλληλα, έχουν αθόρυβη λειτουργία, (60db).

Αποτελούν την ιδανική λύση να θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή να αντικαταστήσετε τον παλιό σας λέβητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr