Οικονόμου: Αξιολογούνται οι ολιγωρίες στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

0
47

Οικονόμου: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως οι ολιγωρίες κατά την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας πρόκειται να αξιολογηθούν από τους αρμόδιους.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε σε συνέντευξη του ότι έπρεπε να λειτουργήσει καλύτερα το σύνολο του μηχανισμού. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, στο ερώτημα εάν σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό τίθεται θέμα παραιτήσεων, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι χωρίς αμφιβολία παρατηρήθηκαν αρρυθμίες οι οποίες και θα αναγνωριστούν και θα αξιολογηθούν.

Ο απολογισμός και ο εντοπισμός των ευθυνών πρόσθεσε, έχει κλίμακα και εύρος. Πρόσθεσε ότι αυτό που απασχολεί κυρίως τώρα την κυβέρνηση είναι να στηρίξει την προσπάθεια που ξεκίνησε με το αυτόνομο υπουργείο, ώστε να συντονίζει αποτελεσματικά το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

Για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η εκτίμηση που υπάρχει από τον ΔΕΔΔΗΕ είναι ότι μέσα στην ημέρα θα έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στη συντριιπτική πλειοψηφία των παροχών, ίσως και να έχει αποκατασταθεί παντού.

Τι ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου

Ειδικά για την Αττική Οδό και την διαχείρισή της από την εταιρεία ο κ. Οικονόμου είπε ότι «κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή». Παράλληλα εξήγγειλε πως «ό,τι πρέπει να γίνει για τις κυρώσεις αλλά και για αποζημιώσεις η προσπάθεια θα γίνει με όλους τους τρόπους».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού είπε στο Mega ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περίπου 300 με 400 οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι.

«Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν στις 2 το μεσημέρι. Θα έπρεπε να είχαμε κλείσει πιο νωρίς ενδεχομένως» ανέφερε ο Φάνης Παπαδημητρίου. «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 600 αυτοκίνητα από κάθε ρεύμα, με τους περισσότερους οδηγούς να τα έχουν εγκαταλείψει. Γίνονται τιτάνιες προσπάθειες και ανάποδα. Προσπαθούμε και με την Πυροσβεστική» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πόσα άτομα διατέθηκαν από τον Στρατό

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Στρατό στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό διατέθηκαν συνολικά 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα και συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr