Οικονόμου για νέα μέτρα: Εδώ είμαστε να το συζητήσουμε

0
89

Οικονόμου για μέτρα: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε σε συνέντευξη του για την χαλάρωση των μέτρων στην εστίαση και τυχόν επιβολή νέων κανονισμών.

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε σε συνέντευξη για χαλάρωση των μέτρων στην εστίαση, αλλά και στο ενδεχόμενο επιβολής νέων περιορισμών στους ανεμβολίαστους άνω των 60. Σχετικά με την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη χαλάρωση του ωραρίου λειτουργίας, ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στις αυριανές αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών. Τόνισε ότι η επιτροπή θα σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας του κορονοϊού και θα κρίνει αν χρειάζεται παράταση των μέτρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι σε αυτή τη φάση ισχύουν τα πρόστιμα και τα μέτρα που είναι γνωστά και δεν έχουν γίνει συζητήσεις για κάτι παραπάνω. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι εάν η επιτροπή εισηγηθεί κάτι διαφορετικό ανάλογα και με τη δυναμική εξέλιξη της πανδημίας, «εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».

Σχετικά με τον Γιώργο Κύρτσο

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε και για τον Γιώργο Κύρτσο και την απόφασή του να στηρίξει τους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου στο θέμα της Novartis. Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτήθηκε συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο διαγραφής του ευρωβουλευτή της ΝΔ και φάνηκε να μην θέλει να δώσει συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κύρτσος, μετά την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο briefing της Δευτέρας (17.01.2022), ξεκαθάρισε ότι δεν θα σταματήσει την κριτική που ασκεί και ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Κεραμέως

“Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνταγογραφούνται μαζικά τα τεστ “

Τόνισε ακόμα ότι το «50+1» για να κλείσει ένα τμήμα, δεν είναι μόνο του αλλά συνοδεύεται με αυξημένο testing σε μαθητές και καθηγητές, ενώ σημείωσε ότι τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον είναι πιο προστατευμένα και υπογράμμισε ότι μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισαν μόνο 2 τμήματα σε σχολεία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνταγογραφούνται μαζικά τα τεστ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα μοντέλο που είναι επιτυχημένο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται κάποιοι», αναρωτήθηκε.

“Στα άτομα άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό επίσης δεν θα τους βεβαιωθεί πρόστιμο”

Σχετικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί ξεκαθάρισε ότι για άτομα ηλικιωμένα ΑμΕΑ που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον ο οποίος ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει πρόνοια ώστε να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι και στα άτομα άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό επίσης δεν θα τους βεβαιωθεί πρόστιμο.

Τέλος για τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια που η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε φαινόμενα που διαταράσσουν την λειτουργεία των Πανεπιστημίων, σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr