Οικονόμου για sms Παππά: Εκκωφαντικά σιωπηρός ο κ. Τσίπρας

0
52

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει την Δευτέρα ο πρωθυπουργός σχετικά με την Οικονομία, θα είναι η πρώτη από μια σειρά συνεντεύξεων του πρωθυπουργού, βάσει θεματικών, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Αναδεικνύοντας ότι κάναμε, θα εξηγήσουμε που βρίσκεται η χώρα μας αυτήν την περίοδο και θα δώσουμε με αχνές γραμμές τους βασικούς στόχους και τις επιδιώξεις της επόμενης τετραετίας, με το επιχείρημα πως αφού κάναμε όσα υποσχεθήκαμε αυτήν την τετραετία, αυτά που σας λέμε θα κάνουμε την δεύτερη τετραετία», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρχουν εκτάκτως ανακοινώσεις για μέτρα πχ. για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «Τίποτα από όλα αυτά δεν χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν είναι ένας «πρωθυπουργός της φωτοβολίδας». Ότι ανακοινώνουμε είναι καλά ζυγισμένο και μετρημένο και με την σωστή αποτελεσματικότητα. Για αυτό άλλωστε, δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα, ο κόσμος ζορίζεται, αλλά έχουμε καταφέρει να έχουμε ανθεκτικότητα μεγαλύτερη από άλλες οικονομίες».

Σχετικά με την νομοθετική διάταξη για τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο κ. Οικονόμου είπε πως «φασίστες και νεοναζί δεν ψήφιζαν ποτέ την Νέα Δημοκρατία. Αυτοί έχουν ανοιχτό μέτωπο με την Νέα Δημοκρατία από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι σήμερα. Η τακτική μας είναι ότι όπως το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την κοινωνία να απομονώσει τους νεοναζί και τους φασίστες, θα γίνει αυτό και τώρα».

Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «χθες τρεις εισαγγελείς μας είπαν ότι παρακολουθούνταν το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι το 2019 και μια εβδομάδα πριν τις εκλογές που φαινόταν ότι θα κέρδιζε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον ποινικό κώδικα νόμο για να παραγραφεί κάθε σχετικό αδίκημα».

Για το θέμα με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ και το κατά πόσον θα κληθεί τελικώς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν κανόνες για το πώς λειτουργεί η Βουλή και δεν μπορεί να υπάρχουν αυτόκλητοι ομιλητές, σημειώνοντας ότι με αίτημα των 2/5 των συμμετεχόντων, όπως αρκετές άλλες φορές έχει γίνει στο παρελθόν, θα καταστεί εφικτό να εμφανιστεί ο κ. Ράμμος ενώπιον της Επιτροπής.

Στρέφοντας τα «πυρά» του στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας ότι «έχουμε μαρτυρία ένορκη στο φως της ημέρας και όχι με κουκούλες και ψευδώνυμα ή “μου είπαν, άκουσα, μια τροχήλατη και κάποιος μάρτυρας”. Για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας είναι εκκωφαντικά σιωπηρός».

«Δεύτερον, υπήρξε αυτό το sms που εγείρει πολλά σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο αντίληψης και διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με επιβολή μετοχικής σύνθεσης σε τηλεοπτικό σταθμό. Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σε ότι αφορά τον “Α2”. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να μην απαντά: τα ήξερε όλα αυτά», είπε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr