Οικονόμου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Η Ελλάδα έχει τα κλειδιά της ενεργειακής σταθερότητας

0
45

Οικονόμου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Ως πολύ επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ως πολύ επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι κατέστη σαφές και από την διοίκηση Μπαιντεν και από το Κογκρέσο ότι η Ελλάδα επέστρεψε, διεκδικεί επενδύσεις και μάλιστα κρατάει τα κλειδιά της ενεργειακής σταθερότητας στην περιοχή.

Για την Τουρκία

“Φάνηκε ότι τα περίμεναν τα παζάρια και σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά δεν εισέπραξε την εικόνα ότι ο Τούρκος πρόεδρος βγαίνει ενισχυμένος από αυτή την εξέλιξη” σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Για τα F35

Αναφορικά με τα F-35 ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι με την υποβολή και του επίσημου αιτήματος προς την κατασκευάστρια εταιρεία δρομολογούνται οι διαδικασίες για την απόκτηση μιας μοίρας σε έναν χρονικό ορίζοντα 6-7 ετών. Δίνοντας το στίγμα του ταξιδιού Μητσοτάκη στην Αμερική, ο ίδιος αναφέρθηκε στην ιστορική και συγκλονιστική, όπως την χαρακτήρισε, ομιλία του στο Κογκρέσο αλλά και στα θερμά λογία του πρόεδρου Μπάιντεν.

Σημείωσε επίσης ότι κατά την προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον το 2019, αυτό που συζητιόταν εκεί δεν ήταν αυτό καθ’ αυτό το ταξίδι αλλά αν θα συναντιόταν στο ΔΝΤ με τον κ. Τόμσεν ή την κυρία Γεοργκίεβα. Τώρα όμως, πρόσθεσε, η Ελλάδα έχει ξοφλήσει το ΔΝΤ και διεκδικεί τον ρόλο της στην καρδιά του Δυτικού κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr