Οικονόμου για Τσαβούσογλου: Απαντάμε όπως πρέπει στον παροξυσμό της Άγκυρας

0
74

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Τσαβούσογλου

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας, δίνουμε τη σημασία που πρέπει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες απειλές Τσαβούσογλου για τη χώρα μας. Ο κ. Οικονόμου, απέδωσε τις τουρκικές προκλήσεις κυρίως σε εσωτερική κατανάλωση «ή για να προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα». Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση απαντά «όπως πρέπει και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο».

«Η χώρα μας υπεύθυνα, αποφασιστικά, είναι παράγων σταθερότητας. Είναι ανοιχτή σε συζήτηση και διάλογο με επιχειρήματα που να εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία», τόνισε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πραγματοποίησε ξανά ρητορική επίθεση απέναντι στην Ελλάδα. Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Χαϊμάνα για τη μάχη του Σαγγάρειου τον Αύγουστο του 1921 μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Τσαβούσογλου, πιστός στην πάγια τακτική της προκλητικότητας και της έντασης, είπε ότι «ο Έλληνας έχει φαγούρα», «τρώγεται» να μπει σε περιπέτειες.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα να μη γίνεται «εργαλείο» άλλων και «να σταματήσει τις προκλήσεις». «Ενώ προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα της γειτονίας και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, ο Έλληνας συνεχίζει να ξύνεται και να ξύνεται… Αν μπείτε σε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για τη γειτονική μας Ελλάδα» είπε, σε προκλητικό τόνο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Μάλιστα, υπερασπιζόμενος την τουρκική διπλωματία ως «ανθρωπιστική και επιχειρησιακή», ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της σε όλα τα πεδία. «Έχουμε project που θα συνεισφέρουν στην ειρήνη και στην ευημερία όχι μόνον στην περιοχή μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr