Οικονόμου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική

0
23

Οικονόμου: Για την αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και για την επιδότηση καυσίμων αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και για την επιδότηση καυσίμων αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ τόνισε πως η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι σημαντική, ενώ προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα καύσιμα.

«Έχουμε αχαρτογράφητα νερά μπροστά μας και έτσι πρέπει κάθε φορά με τρόπο συνετό, και της κοινωνίας, αλλά και που να απαντάς τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών, μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση λοιπόν δεν μπορεί να αγνοήσει αυτήν την πραγματικότητα και την ανάγκη να μην τιναχτεί στον αέρα οικονομία. Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που έχουν προκύψει και στην ενέργεια και μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παράλληλα η Ελλάδα επεξεργάζεται και το δικό της σχέδιο. Από το Σεπτέμβριο παίρνουμε μέτρα, ενώ ήδη διπλασιάστηκε η στήριξη στον τομέα της ενέργειας και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι ευάλωτες ομάδες θα λάβουν τα 200 ευρώ. Δεν θα σταματήσουμε να εξαντλούμε τις δυνατότητες παρέμβασης και θα επεξεργαστούμε, θα δημιουργήσουμε και άλλες».

Για τον κατώτατο μισθό

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική και θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Πλησιάζοντας προς την 1 Μαΐου θα έχουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού.. Θα συνεχιστεί η πολιτική μας που δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ.Οικονόμου.
Παράλληλα πρόσθεσε πως η πλατφόρμα για τα καύσιμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Για την πανδημία, ειδικά μπροστά στην τουριστική περίοδο, ανέφερε ότι ο βαθμός ανοσίας έχει προχωρήσει είτε λόγω νόσησης, είτε λόγω του εμβολιασμού και η επιτροπή των ειδικών αξιολογεί τα στοιχεία και εισηγείται ώστε να λειτουργήσουμε σε συνθήκες ασφάλειας. Έχουμε επιτύχει να άρουμε εμπόδια και περιορισμούς που υπήρχαν.Το Σεπτέμβριο θα επαναξιολογήσουμε τα μέτρα, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr