Οικονόμου: Η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα δεν παραδόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό

0
135

Οικονόμου: O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση είπε πως δεν παραδόθηκε ποτέ στο πρωθυπουργό η μελέτη Τσιόδρα.

Ο Γιάννης Οικονόμου έδωσε απάντηση σχετικά με την μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα και στην ερώτηση αν το γνώριζε ο Πρωθυπουργός. Η μελέτη αυτή έχει προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, με κατηγορητικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε πως η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ και την θνητότητα κατά την πανδημία δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, ούτε και σε κανέναν συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Αναφερόμενος στην μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, είπε πως η κυβέρνηση από την αρχή αξιοποίηση την επιστήμη για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως κανιβαλίζει την επιστήμη, κάνοντας τοξική αντιπολίτευση.

Στην συνέχεια ο Οικονόμου είπε:

1. Η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί στον ίδιο και σε κανέναν συνεργάτη στο Μαξίμου.

2. Επαναλαμβάνει γνωστές αδυναμίες όταν δέχεται πίεση το ΕΣΥ. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΕΣΥ και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Αττικής και της περιφέρειας.

3. Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη, μέχρι να καταστεί εφικτή η μεταφορά στην ΜΕΘ. Προφανώς υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση εντός ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός, δεν ισχυρίστηκε ποτέ το αντίθετο.

4. Σκόπιμα, με χυδαίο τρόπο ο κ. Τσίπρας επικεντρώνεται στις ΜΕΘ. Οι πολίτες γνωρίζουν τι παρέδωσε. Σημαντικό είναι το πώς δεν θα φτάνουμε στη διασωλήνωση. Το ζητούμενο είναι να έχουμε λιγότερες διασωληνώσεις τις οποίες έχουμε όταν έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς.

Στην συνέχεια είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

«Να σας θυμίσω τι έκανε ο κ. Τσίπρας

  • 1/12/2021 καταψήφισε τους άνω των
  • 8/12 καταψήφισε τις ποξνές αντιεμβολιαστές
  • καταψήφισε τα αυστηρά πρόστιμα στα πλαστά
  • 22/07 καταψήφισε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς»

Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα πως ευτελίζει για κομματικά συμφέροντα τις επιστημονικές έρευνες και δείχνει πως δεν κατανοεί, ούτε σέβεται, αντίθετα κανιβαλίζει μια μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα. Για τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί, απάντησε με σκληρή γλώσσα λέγοντας ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση αυτός που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη, για ένα ζήτημα τόσο σημαντικό».

Νωρίτερα, με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στις συζητήσεις που αφορούν και το μεταναστευτικό με τα γεγονότα στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας να είναι στο επίκεντρο, ενώ ενημέρωσε τους εταίρους για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου μίλησε για την υπερψήφιση από την ολομέλεια της Γερουσίας του νομοσχεδίου για τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) και την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα. Όπως είπε αναγνωρίζει την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr