Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για τη δημοκρατία να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα

0
43

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ‘’θέλω καθαρή εντολή’’. Απέναντι σε αυτή την πρόταση τι ακριβώς υπάρχει;», διερωτήθηκε αναφορικά με τις εκλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ‘’θέλω καθαρή εντολή’’. Απέναντι σε αυτή την πρόταση τι ακριβώς υπάρχει;», διερωτήθηκε αναφορικά με τις εκλογές. Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου , αναφέροντας πως «είναι ντροπή για τη δημοκρατία να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα».

Ειδικότερα, κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη και τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει “θέλω καθαρή εντολή”». Παράλληλα, διερωτήθηκε απέναντι σε αυτή την πρόταση «τι ακριβώς υπάρχει» και εκτίμησε ότι κόμματα της αντιπολίτευσης «θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ηττημένων».

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής.

«Δεν βρισκόταν αίθουσα για τη δίκη της Χ.Α.»

«Έχουμε ένα κεντρικό ερώτημα, έχουμε ένα μέτωπο που θα αποτρέψει τις εγκληματικές οργανώσεις να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές; Τόσο απλά τα πράγματα… Εξαντλήθηκε ο διάλογος. Αν είμαστε ειλικρινείς, πάμε στη Βουλή και διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να τους κλείσει η Δικαιοσύνη τον δρόμο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκ του αποτελέσματος, δεν βλέπετε ορισμένες περίεργες συμπεριφορές και διαδρομές; Δεν βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ μια λέξη, να πει “ναι” ή “όχι”, βρίσκει πολλά λόγια», σημείωσε.

Παράλληλα, δήλωσε με νόημα, «στο παρελθόν δεν βρισκόταν αίθουσα για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής, την ίδια περίοδο που βρισκόταν τρόπος να δημιουργηθούν πλειοψηφίες στη Βουλή για άλλα πράγματα. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ καθαρές σε πράγματα που για τη δημοκρατία οφείλουν να είναι κοινός παρονομαστής», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Συνταγματικά έωλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σήμερα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη, υπήρξε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατατέθηκε η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία πρόταση ήταν συνταγματικά έωλη. «Υπήρχε νομοθετική πρωτοβουλία που εξασφάλισε ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι απών, ψιθύρισε ένα “παρών”. Δεύτερον, υπήρξε μια παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην υπάρχει κανένα παράθυρο αμφισβήτησης, να υπάρχει μεγαλύτερη εγκυρότητα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση ήταν σε επαφή με την ηγεσία του Αρείου Πάγου»

Η κυβέρνηση, εξήγησε, ήταν σε επαφή με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι «αυτή η νομοθετική ρύθμιση που φέρνουμε έχει και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου. Υπήρξε μια διαβούλευση, νομίζω ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο, όταν φέρνεις νόμο με ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, να ενημερώνεις και να διαβουλεύεσαι με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Όφειλε η κυβέρνηση να λάβει υπόψη την άποψη της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr