Οικονόμου: Σπέκουλα σε βάρος της απόφασης για το ακαταδίωκτο της Επιτροπής στα Τέμπη

0
67

«Με το ακαταδίωκτο προστατεύονται τα μέλη της επιτροπής ώστε να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το ακαταδίωκτο δεν είναι για να κρυφτούν οι ευθύνες, αλλά για να προστατευτούν τα μέλη της Επιτροπής και να κάνουν σωστά την δουλειά τους, σημείωσε από την Λαμία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο Star Forum 2023 που γίνεται στη Λαμία, έκανε λόγο για σπέκουλα εις βάρος της απόφασης για το ακαταδίωκτο της επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Πολιτικές αντιθέσεις για τη διαφάνεια» μαζί με τον σύμβουλο Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο και τον γραμματέα του τομέα Θεσμών του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μανώλη Βελεγράκη.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι το ακαταδίωκτο θεσμοθετήθηκε καθώς «ανάμεσα στις πολλές αδυναμίες που υπάρχουν στη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία, είναι και η φάμπρικα των αγωγών, όχι κατ’ ανάγκη από τους πληγέντες, αλλά και οποιονδήποτε άλλον θα θελήσει να στραφεί κατά της επιτροπής για επαγγελματικό όφελος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι με το ακαταδίωκτο προστατεύονται τα μέλη της επιτροπής ώστε να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή δεν είναι για να κρυφτούν οι ευθύνες.

«Πώς όμως το αντιλαμβάνεται αυτό η αντιπολίτευση; Το αντιλαμβάνεται ως μια ευκαιρία για να δηλητηριάσει ακόμη περισσότερο τα μυαλά πονεμένων ανθρώπων» είπε ο κ. Οικονόμου, για να συμπληρώσει πως «το μόνο που πρέπει να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τους συγγενείς τους είναι να χαμηλώσουμε τα μάτια».

 Αναφορικά με το ζήτημα της δημοκρατίας και τον ρόλο του κράτους ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως η ελληνική δημοκρατία «δεν είναι λαϊκή δημοκρατία και δεν υπάρχουν λαϊκά δικαστήρια, αλλά υπάρχουν θεσμοί, νόμοι αλλά και κοινωνικές πλειοψηφίες που διαμορφώνουν συσχετισμούς στη βουλή για να ψηφίζονται αυτοί οι νόμοι».

Παράλληλα σημείωσε πως χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την δημοκρατία τονίζοντας πως η δημοκρατία έχει κανόνες.

Πηγή: Pagenews.gr