Οικονόμου: Στόχος μας η μείωση της ανεργίας

0
45

Σε όλη την ατζέντα ζητημάτων αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Σε όλη την ατζέντα ζητημάτων αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας λεπτομέρειες για το Market Pass, ενώ έκανε μνεία μεταξύ άλλων τόσο για την ακρίβεια, για την οποία «δεν ρίχνουμε λευκή πετσέτα», όπως είπε, την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας καθώς και για το ζήτημα των καλλιτεχνών.

«Από αύριο και την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην κάρτα αγοράς. Δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς προσδιορίζονται οι δικαιούχοι του νέου μέτρου στήριξης. «Η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως συγκεκριμένα όρια τα οποία ξεκινούν από 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, με ανώτατο όριο τα 1000 ευρώ αγορές».

«Ο πληθωρισμός μειώνεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε»

«Το πρόβλημα της ακρίβειας στα αγαθά είναι παγκόσμιο. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να ρίξουμε λευκή πετσέτα αντίθετα είναι ένα γεγονός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», τόνισε.

Επεσήμανε πως όπως δείχνουν τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία ο πληθωρισμός στην Ελλάδα μειώνεται και είναι χαμηλότερος από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτό δε σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε αλλά σημαίνει ότι οι πολιτικές μας έχουν αποτέλεσμα και είμαστε στο σωστό δρόμο και συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Υπογράμμισε ακόμη: «Σε όλη τη διάρκεια της μακράς και δύσκολης περιόδου των κρίσεων είμαστε δίπλα στην κοινωνία κι έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο και έτσι θα συνεχίσουμε όσο οι κρίσεις επιμένουν».

Ασχολήθηκε στη συνέχεια με την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες και στις εταιρείες security.

Αναφέρθηκε με αφορμή αυτή, στη μείωση της ανεργίας, τη σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού και στην προετοιμασία και μίας ακόμη που θα έρθει να προστεθεί στις δύο προηγούμενες, που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr