Οικονόμου: Βρισκόμαστε σε φάση ταχείας αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων

0
24

Οικονόμου: Αναφερόμενος στην ακρίβεια και το φαινόμενο της κερδοσκοπίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού επισήμανε ότι οι κρίσεις ακρίβειας είναι διεθνείς και εισαγόμενες ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί καμιά απόπειρα κερδοσκοπίας

Για την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στα οποία είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. «Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σαφής πρόθεση διερεύνησης της δυνατότητας αξιοποίησης των δυνητικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κρήτη και στο Ιόνιο. Η αξιοποίηση των όποιων κοιτασμάτων ενέχει διαστάσεις τεχνικές και οικονομικές, οι οποίες έχουν τεθεί υπό νέο πρίσμα στην πραγματικότητα μετά τη ρωσική εισβολή», τόνισε.

Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» αναφέρθηκε και στις ΑΠΕ λέγοντας: «Τα κοιτάσματα αυτά, μαζί με τις ΑΠΕ και τις διασυνδέσεις, συνιστούν μια ξεχωριστή στρατηγική προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του ενεργειακού μας μείγματος. Να είναι όλοι σίγουροι ότι αθόρυβα και αποτελεσματικά κάνουμε όσα πρέπει, ώστε να προσφέρουμε ασφάλεια και σταθερότητα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε φάση ταχείας αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων και τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το ζήτημα αυτό.

Για την ακρίβεια

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και το φαινόμενο της κερδοσκοπίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού επισήμανε ότι οι κρίσεις ακρίβειας είναι διεθνείς και εισαγόμενες ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί καμιά απόπειρα κερδοσκοπίας, σε κανένα επίπεδο και από κανέναν. «Αυτό άλλωστε μπορούν να το διαπιστώσουν όλοι. Γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα. Παράλληλα, είναι γνωστή η δέσμευση του πρωθυπουργού για φορολόγηση στο 90% των όποιων υπερκερδών προσδιοριστούν από τη ΡΑΕ στην αγορά ενέργειας. Έχουμε το θεσμικό οπλοστάσιο, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ισχυρή πολιτική βούληση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβαρύνει περαιτέρω την, ήδη, δύσκολη κατάσταση» είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr