Όλαφ Σολτς: Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος εξόδου από την κρίση

0
84

Όλαφ Σολτς: Ο νέος καγκελάριος κάνει έκκληση στους Γερμανούς να εμβολιαστούν

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεσμεύθηκε σήμερα να κερδίσει τη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, κάνοντας έκκληση στους Γερμανούς να εμβολιαστούν, καθώς, όπως είπε, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος εξόδου από την κρίση.

«Λέω στους πολίτες της χώρας μας, “ναι, τα πράγματα θα καλυτερεύσουν, ναι, θα κερδίσουμε τη μάχη κατά αυτής της πανδημίας με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ναι, θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, θα ξεπεράσουμε την κρίση”», τόνισε ο Σολτς, στην πρώτη σημαντική του ομιλία στο Κοινοβούλιο.
Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνησή του σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, στο οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, καθοριστικό ρόλο έχει το σχετικά υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε να κινητοποιήσει όλα τα μέσα του κράτους απέναντι σε μια «μειοψηφία ακραίων» αντιεμβολιαστών, ύστερα από τις απειλές κατά της ζωής εκ μέρους αυτού του κινήματος σε βάρος πρωθυπουργού κρατιδίου και μετά από πολλές διαδηλώσεις.

«Αυτό που υπάρχει επίσης σήμερα στη Γερμανία είναι άρνηση της πραγματικότητας, οι παράλογες ιστορίες συνωμοσίας, η σκόπιμη παραπληροφόρηση και ο βίαιος εξτρεμισμός», δήλωσε ενώπιον της Bundestag ο Σολτς, υποσχόμενος μια απάντηση «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα του δημοκρατικού κράτους δικαίου μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr