Ολλανδία κορωνοϊός: Η κυβέρνηση της χώρας δεν θα συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκα

0
61

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ότι δεν θα συστήσει στους πολίτες να φορούν μάσκα για την επιβράδυνση της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, τα επιστημονικά στοιχεία της αποτελεσματικότητάς της, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι ανάμεικτα. Πρόκειται για απόφαση που ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης Ταμάρα βαν Αρκ μετά από μια επανεξέταση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας (RIVM).

Βέβαια, από την άλλη, η ολλανδική κυβέρνηση θα ζητήσει αντί αυτού, περισσότερη προσήλωση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε η Βαν Αρκ σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.

Θυμίζουμε πως η Ολλανδία έβαζε «εμπόδια» στη Σύνοδο Κορυφής και καθυστερούσε η απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης, αν και ήταν μια χώρα που πίστευε ότι μπορεί να βρεθεί μία συμφωνία συμφέρουσα για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Υπάρχουν διαφορές, η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, θα πάρει λίγο χρόνο αλλά ένας συμβιβασμός είναι δυνατός», δήλωσε ο Ρούτε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr