Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρόγραμμα “Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό”

0
28

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο τριήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα για χάραξη «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο τριήμερο εκδηλώσεων στην Πάτρα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για χάραξη «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» και περιλάμβανε Συνέδριο, την Έκθεση SPORT_hub expo και αθλητικές επιδείξεις στους εξωτερικούς χώρους του γυμναστηρίου. Αντίστοιχες εκδηλώσεις για τη συνδιαμόρφωση «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» θα πραγματοποιηθούν σε κάθε έδρα των 13 Περιφερειών της χώρας μας, με την επόμενη να διοργανώνεται στην Κομοτηνή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το διήμερο 21-22 Μαΐου.

Το Συνέδριο στην Πάτρα, που εκίνησε το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9 Απριλίου, διήρκησε συνολικά περισσότερες από 22 ώρες με 15 θεματικές ενότητες και υποενότητες:

– Το Αποτύπωμα της Αθλητικής Μεταρρύθμισης
– Το Όραμα για τη Δυτική Ελλάδα
– Ανανέωση – Αξιοκρατία – Διαφάνεια υπό το πρίσμα του αθλητή
– Χρηστή Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό – «Χίλων»- και Διπλή Καριέρα Αθλητών
– Εθελοντισμός και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό
– Καταπολέμηση Φαινομένων Χειραγώγησης, Φαρμακοδιέγερσης και Πρόληψη
– Αθλητικές Υποδομές, Πολιτισμός, Ολυμπισμός
– Ο Αθλητισμός ως Μοχλός Ανάπτυξης Εθνικής και Τοπικής Οικονομίας
– Εξωστρέφεια του Αθλητισμού, Ανάπτυξη Αθλητικού Τουρισμού
– Παιδεία και Αθλητισμός
– Καλλιέργεια του Εθελοντισμού
– Καταπολέμηση Φαινομένων Κακοποίησης στον Αθλητισμό
– Το Μέλλον και οι Προοπτικές Ανάπτυξης του Αθλητισμού στη χώρα μας από τη δημοσιογραφική «ματιά»
– Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση Αθλητικών Υποδομών – Σύγχρονα και Ασφαλή Κέντρα Προπόνησης και Ανάπτυξης
– Ο λόγος στις Ομοσπονδίες και στους Αθλητικούς Φορείς της Δυτικής Ελλάδας

Τοποθετήθηκαν 141 ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, βουλευτές, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, οι δήμαρχοι των Δήμων Δυτικής Ελλάδας, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι του ΟΑΚΑ και του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας, ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, Γρηγόρης Λέων, πανεπιστημιακοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά η αθλητική οικογένεια (οι πρόεδροι των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών, Σπύρος Καπράλος και Γιώργος Καπελλάκης, της Διεθνούς και Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, όλες οι Ομοσπονδίες, Ολυμπιακές και μη, καθώς και των ΑμεΑ, εκπρόσωποι των Συνδέσμων αθλητών, των ερασιτεχνικών σωματείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των τοπικών ΜΜΕ, μαζί με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο).

Παράλληλα, στα τρία επίπεδα του «Δημήτρης Τόφαλος» λειτουργούσε η αθλητική Έκθεση SPORT_hub expo με 82 Περίπτερα Ομοσπονδιών, Δήμων και επαγγελματιών του αθλητισμού, την οποία τίμησαν χιλιάδες επισκέπτες.

Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου διοργανώνονταν όλο το τριήμερο αθλητικές επιδείξεις δημοφιλή και μη αθλημάτων, για να τα γνωρίσει καλύτερα η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά. Ενδεικτικά:
– Τζούντο
– Σκάκι
– Γου Σου Κουνγκ Φου
– Τοξοβολία
– Πυγμαχία
– Αναρρίχηση σε τοίχο
– Ιστιοπλοϊα
– Τσιρλίντινγκ
– Σκέιτμπορντ
– BMX
– Ζίου Ζίτσου
– Ξιφασκία
– Βόλεϊ
– Πάλη
– Μπάσκετ 3Χ3
– Πινγκ Πονγκ
– Καράτε
– Γκολφ
– Σκοποβολή
– Ταεκβοντό

Ο κ. Αυγενάκης, εκτός από τον επιγραμματικό απολογισμό των 30 μηνών στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, μίλησε για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται με τη χάραξη για πρώτη φορά Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό, οι οποίοι θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις στον ελληνικό αθλητισμό τις επόμενες δεκαετίες. Και εξέφρασε την πεποίθησή του για την πολυεπίπεδη δύναμη του Αθλητισμού: «Όχι μόνο για την αγωνιστική του διάσταση και τις διακρίσεις. Όχι μόνο για την βελτίωση της υγείας, την ευζωία και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Αλλά και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Για τη δύναμη του αθλητισμού ως πολιτιστικό και εκπαιδευτικό αγαθό. Για τη δύναμη του αθλητισμού ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρθηκε στον «αγώνα δρόμου που γίνεται για να μετατραπεί ο τόπος τους σε πρωταθλητή σε όλα τα επίπεδα» και εξήγγειλε τον πλήρη εκσυγχρονισμό του κολυμβητηρίου της Αγυιάς και τη μετατροπή του σε αθλητικό κέντρο με την ολοκλήρωση των Μελετών σε ένα μήνα και τη συγχρηματοδότηση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επισήμανε ότι «σήμερα υλοποιούνται αθλητικά έργα 367 εκατ. ευρώ από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε πως «ο αθλητικός τουρισμός είναι στην “καρδιά” των προτεραιοτήτων, καθώς πρόκειται για ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο με ποίκιλλα οφέλη στις τοπικές και στην εθνική οικονομία», ενώ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, υπογράμμισε τη σημασία που δίδεται στη φυσική αγωγή στην σχολική και πανεπιστημιακή κοινότητα, ενθαρρύνοντας και τις αθλητικές δράσεις ΑμεΑ στις σχολικές δραστηριότητες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr