Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Πετρούνιας και Κορακάκη οι σημαιοφόροι της αποστολής

0
53

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως Πετρούνιας και Κορακάκη θα είναι οι σημαιοφόροι της αποστολής.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως ο Πετρούνιας και η Κορακάκη, αναμένεται να είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 που πρόκειται να γίνουν στο Τόκιο. Να θυμίσουμε πως οι ειδικοί στο Τόκιο έχουν συστήσει πολύ αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ακριβώς για να μην υπάρξει διασπορά.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρωταθλητές (της σκοποβολής και της γυμναστικής) εξέφρασαν, μέσω δήλωσής τους στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΕ, τη χαρά αλλά και την τεράστια τιμή που αισθάνονται που θα κρατήσουν την ελληνική σημαία σε αυτή την εντυπωσιακή τελετή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφάσισε ομόφωνα Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων »Τόκιο 2020» να είναι οι Ολυμπιονίκες Αννα Κορακάκη (σκοποβολή) και Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική).

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων».

Οι δηλώσεις της Κορακάκη και του Πετρούνια

Η Άννα Κορακάκη δήλωσε: «Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε: «Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου».

«Επίσης κατά πλειοψηφία, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε η επιλογή του αθλητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Mountain Bike των Ολυμπιακών Αγώνων »Τόκιο 2020» μεταξύ του Δημήτρη Αντωνιάδη και του Περικλή Ηλία να κριθεί σε αγώνα μεταξύ των δύο αθλητών στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στις 10 Ιουλίου.

Τέλος, εγκρίθηκε η διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 ή του 2025 να διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr