Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο 2021: Χωρίς θεατές εξωτερικού

0
37

Οι Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο 2021 μετά από ανακοίνωση που έγινε σήμερα, δε θα επιτρέπουν τη παρουσία θεατών από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα πρόσφατα έγινε γνωστή και η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Τα 600.000 εισιτήρια των Ολυμπιακών και τα 30.000 των Παραολυμπιακών Αγώνων που αγοράστηκαν από κατοίκους του εξωτερικού θα επιστραφούν, όμως δε θα καλυφθεί το κόστος για τις κρατήσεις ξενοδοχείων που πρέπει να ακυρωθούν, σύμφωνα με δήλωση που κυκλοφόρησε έπειτα από πενταμερή συνάντηση, όπου συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε.

«Είναι πολύ ατυχές» δήλωσε η Κόικε για την απόφαση μετά τη συνάντηση, αλλά πρόσθεσε ότι το συμπέρασμα ήταν «αναπόφευκτο», δεδομένου ότι η κύρια προτεραιότητα για τη διεξαγωγή επιτυχημένων Αγώνων είναι η υγεία των αθλητών και του ιαπωνικού κοινού. «Θα έχουμε ακόμα πέντε συναντήσεις τον Απρίλιο, προκειμένου να αποφασίσουμε για τον αριθμό των θεατών στα στάδια» είπε ο γενικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο.

Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο 2021: Η επίσημη ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Η κατάσταση της Covid-19 σε όλον τον κόσμο εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη και έχουν εμφανιστεί διάφορες παραλλαγές, ενώ τα διεθνή ταξίδια παραμένουν σοβαρά περιορισμένα παγκοσμίως. Με βάση την παρούσα κατάσταση, είναι απίθανο να εξασφαλιστεί η είσοδος στην Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι για άτομα από το εξωτερικό» δήλωσε εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρσι λόγω της πανδημίας Covid-19, έχουν προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, οι δε Παραολυμπιακοί Αγώνες για το χρονικό διάστημα από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Από τις αρχές Μαρτίου τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η ιαπωνική κυβέρνηση είχε ήδη επιλέξει την απαγόρευση των θεατών από το εξωτερικό, ιδίως λόγω της ανησυχίας του ιαπωνικού πληθυσμού για την Covid-19 και τις μεταλλάξεις του κοροναϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr