Ολυμπιακός: Πωλείται σε οικονομικό Fund το δάνειο για το Καραϊσκάκη

0
46

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το δάνειο της Καρασϊσκάκης ΑΕ που αφορά το γήπεδο του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Το συγκεκριμένο δάνειο έχει μπει στην κατηγορία των «κόκκινων δανείων» και πλέον αναμένονται εξελίξεις. Για την ακρίβεια ένα οικονομικό fund έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να το αγοράσει με ένα αρκετά μεγάλο «κούρεμα». Σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα το δάνειο της Καραϊσκάκη ΑΕ είναι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.bankingnews.gr, υποψήφιος αγοραστής είναι ένα χρηματοοικονομικό fund, όμως το σημαντικότερο είναι πως το δάνειο αναμένεται να δεχθεί «κούρεμα» που θα φτάσει ή θα ξεπεράσει το 50%. Το πακέτο πώλησης έχει πάρει την ονομασία «Project Kick» και σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια πηγή, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα η διαδικασία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού έκανε το θέμα ακόμα πιο ιδιαίτερο. Πάντως, το ομολογιακό δάνειο έπαψε να αποπληρώνεται εδώ και χρόνια, ενώ η συντριπτική πτώση των εσόδων του γηπέδου από τις εμπορικές του χρήσεις λόγω της απαγόρευσης προσέλευσης φιλάθλων στα γήπεδα, έπαιξε ρόλο στο τίμημα που αναμένεται να καταβληθεί.

Η εταιρεία Καραισκάκη ΑΕ ανήκε εξ ημισείας σε Σωκράτη Κόκκαλη και Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όμως ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι είχε παραχωρήσει το μερίδιο του από το 2010, όταν αποχώρησε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από την άλλη, ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός θεωρεί ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ επίσημα (παρότι όπως ισχυρίζεται ο Σωκράτης Κόκκαλας προείσπραξε τίμημα για το 50%), επομένως δεν ανέλαβε ποτέ την κάλυψη των δόσεων του δανείου.

Το 2015 ο κ. Μαρινάκης υπέβαλε πρόταση προς τις τράπεζες να αναλάβει η ΠΑΕ την πλειοψηφική συμμετοχή, αλλά τελικώς αυτή η λύση δεν προχώρησε καθώς υπήρχε εμπλοκή με το ποσοστό του κ. Λαυρεντιάδη η περιουσία του οποίου είχε δεσμευτεί απο το Δημόσιο. Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες είχαν καλέσει τους μετόχους της Καραϊσκάκη να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ενώ η Eurobank, ως επικεφαλής του ομολογιακού δανείου, προχώρησε στην καταγγελία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr