Ομόλογο: Νέα έξοδος στις αγορές με επανέκδοση 10 ετούς ομολόγου

0
116

Για τέταρτη φορά βγαίνει στις αγορές το ελληνικό δημόσιο για δανεισμό με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε στην BNP Paribas, την Deutsche Bank, την Goldman Sachs Bank Europe SE, την HSBC, την JP Morgan και την Nomura, ως Joint Lead Manager, το άνοιγμα των υφιστάμενων ομολόγων GGB 0,750% 18 Ιουνίου 2031 (ISIN GR0124037715 ) Reg S Cat1, 144A επιλέξιμα, ομόλογα αναφοράς CAC που θα εκδοθούν σε άυλη καταχωρημένη μορφή. Πρόκειται για επανέκδοση του τίτλου με ωρίμανση στις 18 Ιουνίου 2031 και κουπόνι 0,75%.

Ομόλογο: Είχε προηγηθεί νέα έξοδος στις αγορές το Μάιο

Το Μάιο είχε ανοίξει εκ νέου το βιβλίο προσφορών για την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου. Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι ανέθεσε την κοινοπρακτική έκδοση του νέου ομολόγου στις τράπεζες Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale. Η έξοδος αυτή στις αγορές είναι η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή του έτους.

Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος ενισχύθηκε από την αύξηση των καταθέσεων. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατέθεσαν στις τράπεζες περίπου άλλο 1,8 δισ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr