Ομοσπονδίες εκλογές: Θα γίνουν κανονικά με απόφαση Αυγενάκη

0
56

Ομοσπονδίες εκλογές: Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κανονικά θα γίνουν οι εκλογές σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες το φθινόπωρο με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης. Η απόφαση αφορά τόσο τις εκλογές της ΕΠΟ, όσο και αυτές της ΕΟΚ, που θα αναδείξουν νέα Διοικητικά Συμβούλια, αλλά και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα εκκρεμούσε επειδή συνήθως οι εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η μετάθεση των Ολυμπιακών του Τόκιο για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δημιούργησε την απορία αν οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και πότε. Η κυβέρνηση αποφάσισε, τελικά, να μην υπάρξει καμία χρονική αλλαγή και οι εκλογές να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020 σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα αποφασιστούν από τις ίδιες τις Ομοσπονδίες. Για το ποδόσφαιρο, συγκεκριμένα, τονίζεται πως αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA μετά το Μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Πηγή: Pagenews.gr