Οπαδική βία: Στη φυλακή η 27χρονη φερόμενη αρχηγός και άλλοι δύο για την εγκληματική οργάνωση

0
46

Οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους – Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 24 άτομα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 3 από τους τέσσερις κατηγορούμενους, οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι συνελήφθησαν μετά από μεγάλη εισαγγελική έρευνα με αφορμή επιθέσεις κατά συνδέσμων και φιλάθλων, ενώ συνολικά η δικογραφία αφορά σε 24 πρόσωπα.

Οι κατηγορούμενοι, που περιλαμβάνονται στην πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Δικαιοσύνη για οπαδική βία, είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που αφορούν δράση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία αποδίδονται περισσότερες από 15 επιθέσεις σε βάρος συνδέσμων και φιλάθλων του Ολυμπιακού σε Αθήνα και Πειραιά.

Με την άσκηση της ποινικής δίωξης για την υπόθεση οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης που αφορούσαν τους τέσσερις συλληφθέντες και άλλα δύο πρόσωπα που θεωρούνται ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των δύο καταζητούμενων εμφανίστηκε σήμερα και ήδη έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών τους ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην προσωρινή κράτηση των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων. Μεταξύ των προφυλακιστέων κατηγορούμενων είναι και η 27χρονη γυναίκα, στην οποία το κατηγορητήριο αποδίδει ρόλο αρχηγού της εγκληματικής ομάδας.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης 3 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών δραστηριοτήτων σε οποιοδήποτε γήπεδο και της απαγόρευσης εμφάνισης σε συνδέσμους.

Απολογούμενοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι φέρονται να αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους σε ορισμένα περιστατικά συμπλοκών και σωματικών βλαβών σε οπαδούς αντιπάλων ομάδων, αρνούμενοι ωστόσο κάθε ανάμειξη τους σε ληστείες, εμπρησμούς κ.α αδικήματα.

Αρνούνται επίσης οποιαδήποτε σχέση με εγκληματική οργάνωση.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr