Ωράριο καταστημάτων: Τι ισχύει σε μπαρ και εστιατόρια

0
156

Ωράριο καταστημάτων: Ελεύθερο ωράριο έχουν πλέον μπαρ και εστιατόρια.

Τέλος, στον περιορισμό στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης βάζει η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ωράριο καταστημάτων: Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου

Πλέον έχουμε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης. Όπως αναφέρει και το ΦΕΚ: «Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ Β2744/26-06-2021 από σήμερα δεν ισχύει το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα της εστίασης». Ταυτόχρονα θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα προστασίας πελατών και εργαζόμενων. Σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν, στα καταστήματα λιανεμπορίου προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (προαιρετικά) από 7:00 το πρωί μέχρι 21.00 το βράδυ.

Ωράριο καταστημάτων

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επιστροφής στην πολυπόθητη κανονικότητα μετά την πανδημία, από τη Δευτέρα 28/6 μπαίνει τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Την ανακοίνωση είχε κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της περασμένης Τετάρτης, γνωστοποιώντας μια σειρά από άλλα μέτρα τα οποία χαλαρώνουν. Μετά την κατάργηση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, η επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται βήμα-βήμα και με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Παράλληλα, εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Ωράριο καταστημάτων

Άλλαξε το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ίσχυε παλαιότερα

Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Την ώρα που αίρονται σταδιακά τα μέτρα περιορισμού, αναμένονται να κλειδώσουν και οι διευκολύνσεις προς τους πλήρως εμβολιασμούς.

Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι τα εξής:

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
  • Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
  • Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς
  • Ελεύθερη διακίνηση σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr