Ωράριο σούπερ μάρκετ κορωνοϊός: Αλλάζει από σήμερα – Πως θα λειτουργούν

0
43

Ωράριο σούπερ μάρκετ κορωνοϊός: Η έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα οδήγησε την κυβέρνηση να πάρει αυστηρά μέτρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η αλήθεια είναι ότι όλοι μας δυσκολευτήκαμε να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση. Ο πανικός των πρώτων ημερών είχε οδηγήσει την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα και για τα σούπερ μάρκετ με σκοπό να μη δημιουργείται συνωστισμός στα καταστήματα. Εφόσον έχει κοπάσει πλέον η καταιγίδα των πρώτων ημερών, μια τροποποίηση στο διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων κατέστη δυνατή.

Έτσι, τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη, 26 Μαρτίου το νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ μετά τις σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή από την Πέμπτη, 26.03.2020 έως και το Σάββατο 25.04.2020, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00.
  • Σάββατο από 07:00 έως 20:00.
  • Την Κυριακή (29.03.2020) τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν κλειστά.

Τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 1.000 έως και 100.000 ευρώ για τα σούπερ μάρκετ που δεν θα συμμορφωθούν με τις παραπάνω υποχρεώσεις. Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα αυτά θα διαμορφώνονται ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Πηγή: Pagenews.gr